Recent Comments

Sitemizin Köşe Yazarında Karabacak’ın Yeni Kitabı



Bilinçaltı Şakadan Anlamaz
Sitemizin köşe yazarı Eğitimci yazar M. Emin Karabacak'ın yeni kitabı Bilinçaltı Şakadan Anlamaz kitabı okurlarla buluştu. Bayramlık İstemeyen Çocuklar (Çocukların başarısını artırma da anne babalara düşen görevler), Tabakları Ayırdık Çocuklar Söz Dinlemez Oldu, Çocuklara Allah ve Namazı Bilinçaltında Sevdirebilmek kitabından sonra Bilinçaltı Şakadan Anlamaz kitabını çıkardı.
Yazarın Ensar Neşriyat'tan çıkan üçüncü kitabı olan bu kitap, diğer kitapları gibi çocuk eğitimi üzerine değildir. Bu kitap bilinçaltının kişinin günlük yaşamdaki davranışlarına etkileri ile Allah'a kulluktaki etkileri ele alan kişisel gelişim ağırlıklı bir kitap. Yazar diğer kitaplarında olduğu gibi bu kitabında da ele aldığı psikolojik konuları ayet ve hadislerle destekliyor.
            Çağımızın hastalığı olarak tarif edilen psikolojik hastalıkların birçoğunda dini yaşayamamanın verdiği sıkıntılar yatmakta olduğunu ve buna bağlı olarak da insanların egosantrik duygularının ön plana çıktığını dile getiren yazar; bu kitabında çözüm yollarını da birlikte sunuyor.
Yazar bilinçaltını psikolojik olarak ele aldığı gibi dini olarak da ele alıp değerlendirmiş. İçindekiler bölümüne bakınca bunu rahat görebilmekteyiz.  İşte bunlardan bazılar: Bilinçaltı Nedir? Bilinçaltı Neye Benzer? Bilinçaltının İşleyişi, Bilinçaltı Nasıl Kaydeder? Reklâmlarda Bilinçaltının Kullanılması, Alış Veriş Merkezlerinin Bilinçaltına Mesajı, Bilinçaltının Kendini Ortaya Koyduğu Durumlar, Bilinçaltı Unutur Mu? Sabah Namazına Kaldıran Bilinçaltı, Ölüm Anında Bilinçaltı, Ahirette Hesap Bilinçaltıyla mı Verilecek? Müminin Bilinçaltı Nasıl Olmalıdır?
            Bugünkü sıkıntılarımızın birçoğunu kullukta ve yaşamda anı yaşayamamaktan kaynaklandığını ifade eden yazar; kişinin bakış açısı bilinçaltını, bilinçaltı da davranışlarını olumlu ya da olumsuz olarak etkilediğini kitabında değerlendirip ele almıştır.
            Yazar yine psikolojik rahatsızlıkların temelinde kültürel ve dini değerlere göre yaşanmamasından kaynaklandığını ele alarak psikolojik rahatsızlıkları ayet be hadislerle anlatarak çözüm yollarını da sunuyor. Psikolojik kişiliğimizi tanımada gülme ve ağlamanın psikolojik dili, ağlamanın ve duanın psikolojik faydaları yanında baş ağrısından titizliğe, fazla kilolardan vücut şekil bozukluğuna, nomofobiden tokofobi gibi konuları güncellediğine de dikkat ederek psikolojik ve dini olarak ele almış.
Sonuç olarak kitapta bilinçaltının kişinin psikolojik ve sosyal gelişimin yanında dini yaşantısına da etkilerini güncel örneklerle açıklamaya çalışmış, ayet ve hadislerle de desteklemeye çalışmıştır.

Kitaba ulaşmak isteyen okurlar:
Ensar Neşriyat Tic. A.Ş.  Oruçreis Mah. Giyimkent Sitesi 12.sk. No:40-42 Esenler-İstanbul 
Eposta:[email protected] Tel: 212 491 19 03-04  Faks: 212 438 42 04

ARKA KAPAK: "Bilim adamları, bir araştırma için idam cezası almış bir mahkûm bulurlar. Mahkûma bilim ve insanlık için çok önemli bir araştırma yapacaklarını, eğer kabul ederse bu araştırmada çok ciddi bir beyin operasyonu geçireceğini, operasyondan sonra kanamasının devam edeceğini ve aynı gün öleceğini söylerler. Zaten üç gün sonra idam edilecek olan mahkûm, ?ölmeden önce bilime bir faydam olsun' diye düşünerek araştırmaya katılmayı kabul eder. Ertesi gün mahkûm cezaevinden bayıltılarak çıkartılır, fakat kendisine hiçbir müdahalede bulunulmaz. Mahkûma ayıldığında operasyonun yapıldığı söylenir ve tekrar cezaevine geri götürülür. Ertesi sabah mahkûm ölü halde bulunur. Ölüm nedeni ise, aşırı kan kaybıdır."

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.