Recent Comments

TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİ REFERANDUM


​Bugünlerde Türkiye'nin gündemini meşgul eden en önemli konulardan bir tanesi de yeni anayasanın maddelerinin oylanacağı referandum seçimidir. Nisan ayı içerisinde yapılacağı söylenen seçimin daha hangi tarihte yapılacağı tam olarak kesinlik kazanmasa da millet şimdiden referandumda EVET'mi yoksa HAYIR'mı diyeceğinin tartışmasını yapmaya başladı. Sosyal medyada bile bazı insanlar dini siyasete alet etmekten geri kalmayarak birbirine Cuma mesajı gönderirken bile Evet'li veya Hayır'lı mesajlar göndermekten geri kalmadı. Daha henüz yolun başındayken siz değerli okurlarıma tavsiyem kararınız ne olursa olsun lütfen birbirinize karşı kırıcı olmayınız. Diğer seçimlerde olduğu gibi bu referandum seçimi de gelip geçicidir. Tek baki kalacak olan ise dostluklardır. Ne olur gelin hep birlikte dostluğumuza zarar verecek her türlü şeyden uzak duralım. Şu Evet'ci bu Hayır'cı diyerek insanları birbirine düşman etmek suretiyle toplumda kutuplaşmanın olmasını isteyenlerin heveslerini gelin hep birlikte kursaklarında bırakalım.

18 maddeden oluşan yeni anayasada neyin ne şekilde olacağı açık bir şekilde ifade edilmiştir. Hal böyle olunca da referandumda hiç şüphesiz ki insanlar kendi düşüncesi doğrultusunda vatanının ve milletinin yararına olacağına inandığı yönde oyunu kullanacaktır. Toplum olarak burada bize düşen görev herkesin kararına hoşgörüyle yaklaşmak ve saygı duymaktır. Bir aile düşünün referandumda baba ve anne evet oyu verecek çocukları hayır oyu verecek. Şimdi burada iki taraf birbiriyle inatlaşmaya giderse bunun sonu ne olacak? Bunun sonu kavga ve gürültüyle birlikte kalp kırmaktan başka hiç bir şey olmayacak. Şayet bu şekilde ailemizde olabilecek anlaşmazlıklar toplumun çoğu kesiminde olursa bu defa her zaman özellikle ifade ettiğimiz birlik ve beraberliğimiz temelinden sarsılmış olacaktır. Bu da Türkiye'nin yok olup gitmesi için her türlü kalleşliği yapmaktan geri kalmayan vatan hainlerinin işine gelecektir. Onun için millet olarak hep birlikte dikkatli olmak zorundayız. Varsak hep beraber var oluruz, yoksa da hep beraber yok oluruz.

Hepimizin bildiği üzere Türkiye 15 Temmuz gecesi büyük bir facianın eşiğinden döndü. Şayet o gece cuntacı askerler tarafından başlatılan darbe girişimi amacına ulaşmış olsaydı, sınır boylarında aç kurtlar gibi pusuda bekleyen düşmanlarımız topraklarımızı işgal edecek, aradan geçen zaman diliminde binlerce insan tutuklanacak, bunun yanında bir o kadar insan da acımasızca öldürülecekti. Ama Allah'a şükürler olsun ki yüreği vatan sevgisiyle dolu olan asil Türk milleti o karanlık gecede ortaya koyduğu birlik ve beraberlik sayesinde vatan hainlerine geçit vermedi. 15 Temmuz da hepimiz şunu bir kez daha çok iyi öğrendik ki, bizler bir ve beraber olduğumuz müddete Türk milletiyle Allah'ın izniyle kimse başa çıkamaz. Bizim için en önemli anlayış söz konusu vatansa gerisi teferruattır anlayışı olmalıdır. O gece meydanlarda her görüşten insan vardı. O gece meydanlarda siyaset değil, vatan aşkı, bayrak aşkı ve ezan aşkı vardı. İşte bizler bu aşkla yaşamaya devam ettiğimiz sürece her zaman birlikte Türkiye olmaya devam edeceğizdir.

Onun için bırakın kardeşim referandumda herkes hangi tercih yönünde oyunu kullanmak istiyorsa rahatça kullansın. Yine kendi aramızda yeni anayasa iyi mi yoksa kötümü diye tartışalım tartışmasına da yalnız tartışmanın ölçüsünü kaçırmayalım. Zaten kısa bir süre içerisinde siyasetçiler meydanlara inerek yeni sistemin nasıl olacağını halka anlatacaklardır. Kimisi yeni sisteme iyi diyecek, kimisi de kötü diyecektir. Ondan sonra vatandaş da kafasında konuyu değerlendirecek ve sandık başına vardığı zaman Cumhurbaşkanlığı sisteminin iyi olacağına inanıyorsa EVET diyecek inanmıyorsa da HAYIR diyecektir. Yani konu bu kadar basittir. Öyle ise bu kadar basit bir konuyu büyük bir sorun haline getirmenin hiç gereği yoktur. Burada toplum olarak bize düşen görev referandum sandığından hangi tarafın kararı daha fazla çıkarsa buna saygı duymaktır. Unutmayalım ki, iyi bir insan olmanın en önemli kuralı sevgi, hoşgörü ve saygıdır.

Kenan AKBAŞ / 30.01.2017  
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.