Recent Comments

Altunyaldız MÜSİAD'ta konuştu


​Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi 1214. toplantısında Ak Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız ve Muhammet Uğur Kaleli'nin konuşmacı olarak katıldığı "Referandum Süreci ve Konya Yatırımları" konulu konferans düzenledi.

 MÜSİAD Konya şubesi binasında gerçekleşen konferansa MÜSİAD Başkanı Ömer Faruk Okka, MÜSİAD 6. Dönem Başkanı Lütfi Şimşek, çok sayıda MÜSİAD üyesi ve iş adamları katıldı. MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Ömer Faruk Okka bu konferansın verimli geçeceğine inandığı için düzenlediklerini belirtti. Konferansta kürsüye çıkan Ak Parti Milletvekili Muhammed Uğur Kaleli, Türk milletinin bugününü anlayabilmek için geçmişin iyi bilinmesi gerektiğini belirterek,"Ecdadımız Selçuklu ve Osmanlı el ele, baş başa verdikleri zamanda taşı yerden kaldırdıklarını hepimiz biliyoruz. 7 cihanda söz sahibi olmuşlar ve dünyanın her yanında adalet uğruna hak uğruna, doğruluk adına mücadelelerini bu doğrultuda vermişler. Bu başarıların ve uzun ömürlü devletin sırlarına baktığımız zaman milletin devlete bağımlılığı ve tek elden bir yönetim anlayışı olmuştur. 15 Temmuz darbe girişiminde aziz Türk milletinin hür iradesine saldırdılar. Fakat bu millet her zaman olduğu gibi yine kendilerinin üstünde bir güç olmadığını gösterdi. 2007 yılında gerçekleşen referandum sonrasında daha sivil ve daha özgür bir anayasa yapılması planlandı. Yeni başkanlık sisteminin temelinde daha özgür ve daha sivil bir anlayış var. Yeni anayasa vatan, millet hassasiyeti göze alınarak ve adil bir çerçevede düzenlenicek. Yeni sistem ile devletin organları ve halk arasındaki ilişkinin daha iyi olacağından da hiçbir şüphemiz yok. Avrupa sistemi bizim ülkemizde uygulanamaz çünkü nüfusumuz ve kültürümüz farklıdır. Başkanlık sistemi kendi milletimiz ve kültürümüz ile özdeşleştirilecek. Avrupa ve tüm bölücü güçler elbet ki bizim ilerlememizi istemeyecek. Bölgesinde çok güçlü bir Türkiye oluşturmak için gereken zemin hazır. Artık söz milletin. En doğru kararı her zaman olduğu gibi milletimiz verecektir" dedi. Anayasa değişikliğinin hiçbir zaman rejim değişikliği olmadığını, aksine hükümet sistemi değişikliği olduğuna vurgu yapan Kaleli, referandumun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsına istiyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirtti.  Meselenin kişiler değil, sistem olduğunun altını çizen Kaleli, " Referandum ile temel amaç, Türkiye'nin son 40 yıldan beri süregelen sistem sorununu çözebilmektir. Şimdiye kadar 64 hükümet kurularak, 5 askeri darbe ve girişimini yaşadık. İstikrar için, istikbal için hükümet sistemi değişikliği Türkiye'nin sorunları için tek çözümdür. Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Bizler gençlerimize güveniyoruz. 600 tane milletvekilinin hepsi de gençleri kapsamayacak. Belli bir zaman içerisinde belli bir kontenjan verilerek, o kontenjan içerisinde 18 yaş grubunun da tecrübe edinmesi adına gençleri destekliyoruz" dedi.

Cumhuriyet Dönemi içerisinde kurulan vesayet sistemlerinin dönem dönem yapmış oldukları müdahalelerin vatandaşın iradesinin onun temsilcileri tarafından kullanılmasının önüne geçtiğini söyleyen Ak Parti Milletvekili Ziya Altunyaldız, "Millet iradesi perdelendi bir anlamda hükümet etme fırsatı bulamadı, yeni sistem ile bu durumun önüne geçilecek vatandaşların gerçek temsilcilerinin iradesi ile yönetme erki tescil edilecek ve uygulamaya geçip pratiğe dönüştürülecek" dedi. Küresel konjonktürün çok hızlı değiştiğini pratik, sonuç odaklı ve erklerin hızlı karar aldığı bir dönemden geçtiklerini söyleyen Altunyaldız, "Millet iradesinin tesis ettiği bu sistemle beraber hem kararların hızlı alınması yani bir anlamda yürütme erkinin tekleştirilmesi ve vatandaş sorunlarının hızlı bir şekilde çözülmesi sağlanacak diğer taraftan Cumhurbaşkanlığı sisteminde millet iradesi doğrudan etki edecek ve hükümet kurma süreçleri ile ilgili zaman kaybı yaşanmayacak, etkin ve çağdaş bir sistemin tesisini millet iradesine sunduk. Bugüne kadar yapılan ve yapılacak olan seçimler halk iradesinin yansımasıdır. Seçimler süresince de herkes propagandasını yapar görüşlerini sunar caddelerde sokaklarda herkes farklı görüştedir ama demokratik olgunluk çerçevesinde bu işler yürütülür. Dolayısı ile referandum sürecinde ortaya çıkan evet kampanyasının da ben demokratik bir olgunlukla karşılanması gerektiğini düşünüyorum ve insanların demokratik süreçlerde iradelerini çekinmeden, endişe etmeden bireysel iradesini olgunlukla ortaya koyması gerektiğine inanıyorum buna yönelik negatif tepkilerinde demokratik olgunlukla bağdaşmadığını düşünüyorum" dedi. 

Ferit Hepokur-Memleket
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.