Recent Comments

Altunyaldız, Sebze Ve Meyve Komisyoncularıyla Buluştu


​TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Sebze ve Meyve Komisyoncular...

TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği'ni ziyaret ederek başkan ve üyelerden yeni yapılacak hal hakkında bilgi aldı.

TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Adnan Menderes Toptancılar Hali içerisinde bulunan Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneğini ziyaret etti. Konya'da yeni yapılacak hal hakkında dernek yöneticilerinden bilgi alan Altunyaldız, ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu.

Altunyaldız, dernek başkanı ve üyeleriyle Konya'da üretici ve tüketici kesimi arasında iyi ve hızlı akışı ve aynı zamanda fiyat hareketlerinin doğru yansımasını sağlayacak olan bölgenin dağıtım merkezi olabilecek bir hal yapım sürecini konuştuklarını söyledi. Altunyaldız, "Özellikle Büyükşehir Belediyemiz tarafından Karatay bölgesinde 1 milyon 200 bin metrekarelik bir arsa tahsisinden bahsetti komisyon dernek başkanı ve üyeleri. Bunun sonucunda bir kooperatif kuruluyor. Akabinde proje fizibilitesi çıkarılıyor. Burada önemli olan özellikle Akdeniz ile İç Anadolu Havzasını birbirini bağlayan, üretici ve tüketici kesimi birbirini bağlayan, turizm alanı ile üretici kesimi birbirine bağlayan, mal akışını birbirine bağlayan, fiyat hareketlerinin dengesini sağlayan, aynı zamanda üretim öngörülerini verilerle sağlayacak olan sistemin yürüttüğü bir hal sisteminin kurulması projesini konuştuk. Bir fizibilite çalışması, Konya'nın Türkiye ihtiyaçlarına cevap verebilecek, rekabetçi olabilecek iyi bir dağıtım kanalı ve lojistik ağı kurabilecek bir hal kurulmasını öngörüyor arkadaşlar. Sonunda gerekli teşvik belgelerinin temini ve buna ilişkin yapım sürecinin tamamlanması ile birlikte Konya'mıza ve bölgemize fonksiyonel ve sistematik bir halin kazandırılması çalışmaları başlattılar" dedi.

"Ülkeye örnek olacak bir hal kazandırmış olmayı ümit ediyoruz"

Tarım ürünlerinin enflasyonu yukarıya çeken bir unsur olduğuna dikkat çeken Altunyaldız, "Türkiye'nin potansiyelinin çok yüksek olmasına rağmen özellikle enflasyonda neredeyse tarım ürünlerinin, sebze ve meyvenin enflasyonu yukarıya doğru çeken bir unsur olması dikkate alındığında, bütün bunların bir araya getirilmesiyle üreticiden tüketiciye işleyen fiyat şişirilmelerinin önüne geçildiği, sistemin hızlı bir şekilde aktığı ve gereksiz ara maliyetlerin ortadan kaldırıldığı bir sistemin kurulması için çalışmaları yürüteceğiz. Konya'mıza, bölgemize ve ülkemize örnek olacak bir hal sistemini de kazandırmış olmayı ümit ediyoruz" diye konuştu.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.