Recent Comments

KOMEK Halı ve Kilim Atölyesi Gelir Kapısı Oldu


​Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarının Sızma Mahallesi'nde açtığı ve mahalle kadınlarının ilgi gösterdiği halı ve kilim atölyesinde kök boyalar ve organik yünlerle üretilen el emeği göz nuru ürünler internet üzerinden pazarlanıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) tarafından Sızma KOMEK halı kilim atölyesinde el emeği göz nuru üretilen ürünler KOMEK Kooperatifi tarafından Türkiye'ye ve dünyaya pazarlanıyor.

Konya Meslek Edindirme Kurslarının Sızma Mahallesi'nde açtığı halı kilim atölyesi, İŞKUR'un da verdiği destekle Sızmalı kadınların umut ışığı oldu. Atölye, mahalle kadınlarının sosyal ve kültürel hayatına değer katarken, üretilen halı ve kilimler KOMEK Kooperatifi tarafından satılarak aile bütçelerine de büyük katkı sağlıyor.

Kök boyalar ve organik yünler ile özel tasarım halı ve kilimlerin de üretildiği atölyede, kursiyerler ürünleri ilmek ilmek el emeği göz nuruyla dokuyor. Daha çok özel sipariş üzerine çalışan Sızma KOMEK Halı ve Kilim Atölyesi, istenilen desen ve renge göre üretim yapabilme kapasitesine sahip.

Dokunan halı ve kilimlerin temizlik ve bakımları yapıldıktan sonra dönem içinde KOMEK Kültürpark Satış ve Sergi Merkezinde sergileniyor. KOMEK kurs ve atölyelerinde üretilen ürünler www.komekpazari.com üzerinden dünyaya açılırken geliri tamamen kursiyerlere aktarılıyor.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.