Recent Comments

KONYA OKUYOR


​Selçuklu Belediyesi'nden Online Kitap Okuma Yarışması

Türkiye'de en çok kütüphaneye sahip belediye ünvanını koruyan Selçuklu Belediyesi, online ödüllü kitap okuma yarışması düzenliyor.

Selçuklu Belediyesi, ilçeye kazandırdığı 29 kütüphane ile Türkiye'nin en çok kütüphanesine sahip olan belediye ünvanını elinde bulunduruyor. Bu yıl içinde bu sayıya 24 kütüphane daha ekleyecek olan Selçuklu Belediyesi, çocuklara, gençlere ve yetişkinlere kitap okuma alışkanlığı ve bilinci kazandırmak için yeni bir yarışma düzenliyor. "Konya Okuyor" sloganı ile online olarak düzenlenecek ödüllü yarışma 28 Mart 2017 tarihinde saat 20:00'da "konyaokuyor.com" web sitesi üzerinden online olarak yapılacak.


Selçuklu Belediyesi kütüphanelerine üye olan herkesin katılabileceği yarışmaya 25 Mart tarihine kadar "konyaokuyor.com" web sitesi üzerinden online olarak başvuru yapılabilecek. Yarışma 2002ve öncesi doğumlu olanlar ve 2003 ile 2007 arası doğanlar olmak üzere iki ayrı yaş kategorisinde yapılacak. 1.  kategoride soruların hazırlanacağı kitap Hasan Bayraktarın"Çanakkale'de Açan Vatan Çiçekleri" kitabıyken, 2. kategoride soruların hazırlanacağı kitap Vural Kaya'nın "Kutlu Peygamberim" isimli kitabı olacak. Kitaplar Selçuklu Belediyesi kütüphanelerinden ya da "konyaokuyor.com" sitesinden online olarak okunabilecek ya da indirilebilecek. Her iki kategori için 30 sorunun yer alacağı yarışmada her bir soru için 30 saniye süre verilecek.


"Konyaokuyor" isimli ödüllü yarışmada 1. ve 2.kategoride dereceye giren yarışmacılar aynı ödüller ile ödüllendirilecek. Yarışmada, kategori birincilerine i5 işlemcili notebook, kategori ikincilerine 9,7 inç 32 GB tablet bilgisayar, kategori üçüncülerine 7,9 inç 16 GB tablet bilgisayar, kategori dördüncülerine 7,9 inç 16 GB tablet bilgisayar, kategori beşincilerine 7,9 inç 16 GB tablet bilgisayar, 6 ile 10 arasına girenlere teleskop, 11 ila 20 arasına girenlere saat, 21 ile 50 arasına girenlere ışıklı okuma gözlüğü hediye edilecek.


"Her yaştan hemşehrimizin kitap okumasını arzu ediyorum" diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,"Kütüphane hizmetlerinde güzel bir noktaya geldik. Selçuklu'da 29 kütüphanede 246 bin 895 kitap ve 72 bin 236 üyemiz bulunuyor. Bu yıl kütüphaneler haftasında "Konya Okuyor" isimli önemli bir online kitap okuma yarışması düzenledik. Burada amacımız elektronik cihazlardan da kitap okunmasını sağlamak ve okumanın önemine dikkat çekmektir. Tüm hemşehrilerimizi bu yarışmaya katılmaya davet ediyorum" dedi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

2 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. Sınav esnasında biri bizden önce cevap verdiğinde biz artık cevap veremiyecez mi nasıl olacak?

    YanıtlaSil
  2. Sınav esnasında bizden önce birisi cevap verince biz cevap veremiyecez mi nasıl olacak?

    YanıtlaSil