Recent Comments

Mehir Aile Derneği evleneceklerin yanında


​Konya Mehir Aile Derneği tanıtım için basın mensupları ile Ramada Plaza'da bir araya geldi. Dernek, kahvaltı sonrası basın mensuplarına Yönetim Kurulu üyelerini tanıtıp yaptıkları ve ilerleyen zamanlar da yapacakları projeler hakkında bilgiler verdi.

Aile kurumu için çalışan Mehir Aile Derneği her yıl binlerce ihtiyaç sahibi nişanlı çiftlere hizmet veriyor. Konya'da 31 ilçede, ülkemizde ise 81 şehirde ve yurtdışındaki ihtiyaç sahibi gençlere umut olan dernek, basına projelerini anlattı.

BÜTÜN İHTİYAÇ SAHİBİ ÇİFTLERİN YARDIMINA KOŞUYORLAR
Basın toplantısında konuşmayı Yönetim Kurulu Başkanı Aygül Erdem yaptı. Konuşmanın başında yönetim kurulu üyelerini tanıtan Aygül Erdem aile kurumunun toplum için öneminden bahsetti. Konya başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışından birçok ihtiyaç sahibine ulaştıklarını dile getiren Erdem; "Aile toplumun çekirdeğidir, toplumun aynasıdır. Mutlu bireyin aileyi, mutlu ailenin de mutlu toplumu oluşturduğu bilincindeyiz. Bu bilinçle Konya'mızın 31 ilçesinde, ülkemizin 81 ilinde ve yurtdışındaki ihtiyaç sahibi nişanlı çiftlere hizmet etmek için Mehir Vakfı çatısı altında faaliyet gösterecek olan Mehir Aile Derneği'mizi 02.06.2016 tarihinde bir grup iş adamı ve akademisyenle birlikte kurduk." dedi.

DERNEĞİN 2017 YILI PROJELERİ
Derneğin tanıtımının ardından 2017 yılı projeleri sırasıyla aktaran Erdem; " 2017 yılında yapacağımız bazı projelerimiz şunlardır; Karadağ – Rojaye'de yaşayan ihtiyaç sahibi 50 çiftin toplu nikâh ve düğün organizasyonu. Bu çalışmamızın proje ortakları Karadağ İlam Birliği Meşihatı Zekât Vakfı, Türk Kızılay'ı ve Mehir Vakfıdır. İstanbul'da yaşayan Filistinli ihtiyaç sahibi 100 çiftin toplu nikâh ve düğün organizasyonu. Bu çalışmamızın proje ortakları Uluslararası Filistin Âlimler Birliği Derneği, Türk Kızılay'ı ve Mehir Vakfıdır. Konya Bozkır ilçemizde yaşayan ihtiyaç sahibi 25 çiftin toplu nikâh ve düğün organizasyonu. Bu çalışmamızın proje ortakları Bozkır Kaymakamlığı, Bozkır Belediyesi ve Mehir Vakfıdır." dedi.



BASIN MENSUPLARININ SORULARINI CEVAPLADI
Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorunu cevaplayan Algül Erdem bir soru üzerine; "Sadece evliliğin kurulma aşamasında değil, evliliğin devamı ve huzuru için de bazı çalışmalarımız olacaktır." dedi. Son zamanlarda eleştirilerin hedefi olan evlilik programları ile ilgili soruya ise; "Biz bu programların gerçekliğine inanmıyoruz ve doğru bulmuyoruz. Fakat konuşuldukça prim veriliyor." dedi.

Ardından bu güzel projeler için hayırseverlere çağrı yapan Erdem, basın mensuplarına da teşekkür etti; "Değerli gönüldaşlarımızı ve hayırseverlerimizi bu hayırlı köprüden geçmeye siz değerli basın mensupları aracılığıyla davet ediyoruz. Katıldığınız için şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına teşekkür ederim."

BÜŞRA AKSAKBAĞI / YENİ HABER GAZETESİ

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.