Recent Comments

Kalaycı: Konya'dan yüzde 90 bekliyorum

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı Memleket'e özel açıklamalar yaptı.

M. Ali Elmacı'ya konuşan Kalaycı, kendilerine "AK Parti'nin koltuk değneği oldunuz" diyenlere "ne yapsaydık, hainlerin yanında mı dursaydık?" diyerek tepki gösterdi. Referandum beklentisini de açıklayan Kalaycı, "Türkiye geneli 55-60 bandında ama Konya'dan yüzde 90 bekliyorum. Konya farkını gösterecektir" diye konuştu.
-Türkiye'de yeni bir sisteme ihtiyaç var mıydı?
1982 Darbe anayasası olarak anılan bu Anayasa Cumhurbaşkanı'nın yetkileri ile 2,5 sayfalık bir madde anayasa var. Darbeciler kendilerini Cumhurbaşkanı olarak seçtireceklerini bildikleri için yoğun yetki verdiler. 8. maddeye bakarsanız, yürütme yetkisi ve görevi Cumhurbaşkanı tarafından yerine getirilir. 2007 yılında Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçiminde 363 oy almasına rağmen CHP AYM'ye taşıdı ve iptal ettirdi. Daha sonra 2007 yılında Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi ile birlikte anayasa değişikliği yapıldı ve kabul edildi. 2014 yılında da ilk defa milletimizin seçtiği Cumhurbaşkanı gündeme geldi ve bu durum belirgin hale geldi. 20 Temmuz 2015'ten bu tarafa 1215 şehidimiz var. 15 Temmuz'da Türkiye'yi parçalamak, bölmek isteyenler hamdolsun başarılı olamadılar. Halen pusuda yatmakta ve zayıf anımızı beklemektedirler. Şu anda yedi düvel Türkiye Cumhuriyeti ile uğraşıyor, Türkiye'yi Irak ve Suriye'ye dönüştürme istekleri var. Bu olaylara karşı çıkabilmemiz için yeni bir sisteme ihtiyacımız var ve 16 Nisan'da güçlü bir şekilde evet demeliyiz. 94 yılda 64 hükümet kuran bir ülkeyiz. Darbeler, 15 Temmuz'da yaşananlar Türkiye'nin önünü tıkamış, ilerlememize engel olmuştur. Önümüzü kesmemeleri için evet demeliyiz. Evet, çıkacak ve bundan sonra hükümeti millet kuracak.
17434481_10208169503385744_162244528613310043_o.jpg
-Bu süreçte MHP kilit parti rolü üstlendi, bu konuda neler söyleyeceksiniz?
15 Temmuz olayını biliyorsunuz ki, hiç kimse bu hain girişimin olacağını tahmin etmiyordu. PKK'nın inleri başlarına yıkılıyor, DAEŞ ile mücadele veriliyor, bütün terör örgütleriyle mücadele ediliyor. Fırat Kalkanı'ndan sonra sınırlarımız güçlendi. "MHP olarak ülkemizin çıkarları söz konusu olduğunda doğru yerde durmalıyız" dedik ve durduk.
-Milliyetçi Hareket Partisi için "AK Parti'nin Koltuk Değneği" yakıştırmaları yaptılar. Sahada da bu tür söylemlerle karşılaşıyor musunuz?
Sıklıkla karşımıza çıkmıyor ama tabiî ki de zaman zaman karşılaştığımız oluyor. Sayın Devlet Bahçeli her zaman dik bir duruş sergiledi. Milliyetçi Hareket Partisi'nin önceliği, "önce ülkem ve milletim sonra partim"  MHP olarak milletimizin yararına, devletimizin yaranına olan konularda çok hassasız. Terör örgütleri ile amansız bir mücadele veriyoruz. Ne yapacaktık, o gece darbecilerin hainlerin yanında mı duracaktık? Bizim verdiğimiz destek, ülkemize ve devletimize olacaktır elbette. Bu, gerçekleştirilmeye çalışılan olay yeni bir harçlı seferidir. Devletimizin her zaman yanındayız.
-15 Temmuz darbe girişimi gecesini ilk haber veren Devlet Bahçeli miydi?
15 Temmuz gecesi hemen Sayın Genel Başkanımız binaya gelerek Cumhurbaşkanı ile görüşmek istediğini söyledi ve ne gerekiyorsa yapılması için destek verdiğini, yanında olacağını söyledi.
-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir radyo programındaki açıklamaları için neler söyleyeceksiniz?
Bu açıklamalar Kılıçdaroğlu'nun, anayasa değişikliğini okumadığını, o yüzden karşı çıktığını gösteriyor. Beni üzen şu ki; siyasetçilerin doğruları söylemesi gerekiyor. Referandumda kutuplaşmanın olmamasını istiyoruz. Böyle kara bir propaganda olur mu? "Can ve mal güvenliği kalmayacak" diyor, tamamen yalan. Cumhurbaşkanlığı diye bir kararname var. Anayasada "temel haklar ve kişi hakları konusunda cumhurbaşkanlığı kararname çıkaramaz" diyor. Kanunda açıkça belirtilen konularda kararname çıkarılamaz. Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde olanlar, kanun gücünde değil. Kanunen "asgari ücreti kaldırdım" diyemez, buna yetkisi yok. Böyle düşünen bir siyasetçinin iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum.
-AK Parti ve MHP maddeleri sahada doğru anlatabiliyor mu?
Milliyetçi Hareket Partisi'nin neler yaptığını söylemek istiyorum. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türkiye'yi bilgilendirme kapsamında, Kasım ayından bu yana, illeri gezerek vatandaşı bilgilendiriyoruz. 50 ili geçti şu anda. İlk olarak, bu maddeler neleri getirecek? onları anlatıyoruz, bir yandan da kongreler yapıyoruz ve bu kongrelerle de yapılan düzenlemeler anlatılıyor. 'Türkiye bölünür' diye bir şey yok, biz bunları yaptığımız kongrelerle insanları aydınlatıyoruz ve olumlu sonuçlar alıyoruz.100 kişiden 99'u evet diyeceğini hemen orada belirtiyorlar.
-AK Parti ile birlikte mitingler düzenleyecek misiniz?
Bu konuda alınmış bir kararımız yok.
-Peki, saha bu değişiklikler hakkında ne diyor?
Hollanda'da yaşanan ve birçok yerde olan üzücü olaylardan sonra halk ayrıntılı bir şekilde düşünüyor. Yükselişin iktidara doğru olduğunu görüyoruz. Konya'dan bir hemşerim şöyle dedi; "bu zamana kadar AK Parti'ye oy verdim, bu seçimde de Devlet Bahçe1i var diye evet diyeceğim". Bu da benim ilgimi çekti.
-Sizce vatandaş 18 maddenin içeriğini biliyor mu, en çok hangi maddeler vatandaşın kafasını karıştırıyor?
Hayır diyenlerin, gerek 18 yaş gerekse 600 milletvekili olayını istismar etmelerinin sebebi çaresizliktir. Acaba buradan bir şeyler çıkartabilir miyiz? diye düşünüyorlar. CHP bir zamanlar 600 milletvekili önergesini sundu, şimdi de bu önergeye karşı çıkıyor. Anlamakta zorlanıyorum.
Bir de bu sayının düşmesini istemekte. Maliyet çıkartılıyor "50 vekilin maliyetini işte şu kadar" diye böyle bir şey olamaz. Bir siyaset liderinin siyaseti küçük görmesi uygun değil.
18 yaş konusunda ise şunu söylemek istiyorum; gençlerimize güvenelim çok dinamik bir yapıya sahipler. 18 ve 24 yaş aralığı gençlerin önünü açalım ki, yaşlıların yerine atılgan gençler otursun. Çok iyi yetişmiş gençlerimiz var bırakalım önleri açılsın. Seçme hakkına sahipken seçilme hakkından mahrum bırakılmamalılar. Seçildikten sonra da 2 yılda emeklilik söz konusu değildir, yaşını bekleyecektir yani 65 yaşını doldurmak zorundadır.
-Milliyetçi Hareket Partisi'nde bölünme var mı?
 Hayır, öyle bir şey yok. Zaten bizler devletimizin yanındayız, kararımızdan eminiz herhangi bir bölünme, tartışma vs gibi durumlar söz konusu olamaz.
-Referandum beklentiniz yüzde kaçtır?
Tabi biz anket yaptırmadık ama mevcut anketler yüzde 55-60 bandında. İnşallah yüzde 60'ın üzerinde güçlü bir 'evet' bekliyoruz.
-Konya tahmininiz var mı?
Konya inşallah yine farkını gösterecektir. Tahmin değil ama Konya'dan yüzde 90 bekliyorum.
Röportaj-Memleket Gazetesi M. Ali Elmacı
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.