Recent Comments

SEYDİŞEHİR ŞEHİTLER ORMANI



Vatan toprağı uğruna bir saniye bile tereddüt etmeden canla başla mücadele ederken şahadet şerbetini içen kahraman şehitlerimizin bizlerin üzerinde büyük hakları vardır. Çünkü onlar ülkemizin ilelebet var olabilmesi, insanlarımızın huzur içerisinde yaşayabilmeleri için düşmanla girdikleri silahlı mücadelenin sonucunda Allah rızası için, O'nun yolunda canlarını feda etmişlerdir. Bizler ne yaparsak yapalım onların haklarını asla ve asla ödeyemeyiz. Fakat onların adlarını yaşatmak, yıllar geçse de hiçbir zaman unutulmamalarını sağlamak, bizlere düşen en önemli görevlerden bir tanesidir. Bugün bizler hayatta isek, yaşadığımız ülkenin topraklarında mutlu ve huzurlu bir şekilde varlığımızı sürdürebiliyorsak bunun bizler için canları feda eden şehitlerimiz sayesinde olduğu gerçeğini asla unutmamalıyız. Onun için Türkiye'nin farklı bölgelerinde, gerek okullara, gerek kamuya ait olan farklı alanlardaki binalara ve gerekse cadde ve sokaklara olsun şehitlerimizin isimlerinin verilmesi geleneğinin çok güzel bir uygulama olduğunu ifade etmek isterim.

Bu konuda Seydişehir'de de şehitlerimizin isimleri okullarımıza, cadde ve sokaklarımıza verilerek onlara olan vefa borcumuz layıkıyla yerine getirilmektedir. Son olarak da Kuğulu park bölgesine Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılan Şehitler Ormanı bunun açık bir göstergesidir. Orman ve Su İşleri Bakan yardımcısı Harun Tüfekci'nin talimatlarıyla 29 şehidimiz için yaptırılan Seydişehir şehitler Ormanının açılışı protokol üyelerinin ve elleri öpülesi şehit ailelerinin katılımıyla yapıldı. Şehit aileleri açılışın olduğu gün hüznü ve sevinci bir kez daha bir arada yaşadı. Şehitlerimizin isimlerinin ve resimlerinin olduğu yol kenarındaki şehitler parkının Kuğulu'ya ayrı bir güzellik kattığını söylemeden geçemeyeceğim. Şehitler ormanının yapılmasına vesile olan başta Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci olmak üzere emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. İnanın hem seçilen yer açısından hem de düzenleme açısından her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülerek yapılmış. Allah (c.c)  yapandan da, yaptırandan da ve sebep olandan da razı olsun inşallah.

Ne güzel bir şey değil mi, belli bir makama gelmiş olan insanların kalıcı hizmetler yapmak için mücadele vermesi? Her zaman söylediğimiz gibi makamlar gelip geçicidir. Tek kalıcı olan ise geride bırakılan eserlerdir. İşte bu anlamda Seydişehir Şehitler Ormanı da kalıcı eserler arasında yerini alacak bir hizmet olmuştur. Her fırsatta doğup büyüdüğü şehre olan vefa borcunu ödeme noktasında elinden gelenin en iyisini yapmanın gayreti içerisinde olan Harun Tüfekci Bey bir kez daha kendine yakışanı yaparak Şehitler Ormanını Seydişehir'imize kazandırmıştır. Törende yaptığı konuşmada da "31 yaşında üç dönem milletvekilliği yaptım. Şuanda Orman ve Su İşleri bakan yardımcılığı yapıyorum. Hasbelkader Seydişehir'imize, Konya'ya hizmet etme imkânımız oldu. Şuanda açılışını yaptığımız Şehitler Ormanı kadar beni duygulandıran, gururlandıran bir hizmetimiz olmadı" dedi.

Sevgili Peygamberimizin (s.a.v)  hadis-i şeriflerinde ifade ettiği gibi '' İnsanların hayırlısı (en iyisi), insanlara faydalı olandır'' diye buyuruyor. Şayet kim insanlar için bir iyilik yapmanın gayreti ve çabası içerisindeyse, ne mutlu böyle bir telaşın içinde olan insanlara. İyiliğin küçüğü ve büyüğü olmaz. Her iyiliğin özünde sevgi vardır.  Seydişehir Şehitler Ormanı da Şehit ailelerimize karşı yapılan en büyük bir iyiliktir. Onlara önem vermek, onlara sahip çıkmak ve bir nebzede olsa yüzlerini güldürebilmek çok güzel bir şeydir. Çünkü onlar bu vatan uğruna evlat verdiler. Eş verdiler. Baba verdiler. Yani kısacası onlar için çok değerli olan bir canı bu vatana feda ettiler. Onların her zaman yanlarında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Mehmet'ler, Fatih'ler, Okan'lar, Cumhur'lar, Özgür'ler, Mustafa'lar, Bekir'ler, Muhsin'ler ve daha niceleri… Gözünüz arkada kalmasın, sizler yüce Allah'a, aileleriniz de bizlere emanettir. Siz yurdumun her köşesinde olduğunuz gibi bu defada Kuğulu'da Şehitler Ormanında adınızla yaşayacaksınız. Mekânınız Cennet Olsun Kahraman Şehitlerim…!                              
Kenan AKBAŞ / 29.05.2017
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.