Recent Comments

SIRISTAT HABER SİTESİ GÖNÜL KÖPRÜMÜZDÜR

Ali Dutal
Sebebini tam olarak bilemiyorum; ancak, benim ve aslında gurbetteki tüm Bozkırlılar için çok farklı bir duygudur; BOZKIRLI olmak.
Eskiler bilir Türkçe kitaplarımızda da yer alan Ahmet Kutsi TECER'in "Orda Bir Köy Var Uzakta" şiiri vardı. Çoğumuz bu şiiri okuyunca duygulanmıştır; ben her okuduğumda duygulanmışımdır.
            Orda bir köy var, uzakta,
               O köy bizim köyümüzdür.
               Gezmesek de, tozmasak da
               O köy bizim köyümüzdür.
               …….
               Orda bir ses var, uzakta,
               O ses bizim sesimizdir.
               Duymasak da, tınmasak da
               O ses bizim sesimizdir.
               ……
      İnsan için çocukluğunun özellikle de gençliğinin geçtiği yer ayrı bir önemlidir. Önemli olduğu için de gidip gelemese de iletişiminin olmasını; en önemlisi memleketle iletişimini sağlayan bir " GÖNÜL KÖPRÜSÜ" nün olmasını ister.
           Samimiyetimle bize bu köprüyü "Bozkır Sırıstat Haber Merkezi" aracılığıyla sitenin sahibi Yakup ÇETİN kardeşim sağlamıştır.
           Bozkırlı hemşerilerimizle buluşmamıza imkan vermiş ve haber sitesinin kapılarını bizlere açmıştır.
           Kendisine en içten teşekkürlerimi sunuyorum.
           Yukarıdaki şiirde ifade edildiğinden çok daha öte Yakup ÇETİN kardeşim uzakları yakın ederek bizim duygularımızı, yani sesimizi tüm Bozkırlılara duyurmuş, duyurmaya devam etmektedir.
           Belki de  ilk defa  "ASLAN MUSTAFAM" da saklı Bozkırlı olma felsefesini, kültürünü ortaya koyan benimdir. Bu felsefeyi, kültürü Bozkırlılarla paylaşmama Yakup ÇETİN aracılık etmiştir.
           Bu konuyla ilgili yazımda: 
"Hareketli ritmiyle gümbür gümbür insanların oynadığı bir türkü olmanın çok daha ötesinde Bozkır insanının kültürünün adıdır, "Aslan Mustafa'm".
Çok fazla abartmak istemiyorum; ancak, bu türkünün aşağıdaki mısrası derin bir Bozkırlılığı içinde barındırmaktadır. Mısraya daha bir derinlikli bakarsanız, mutlaka bana hak vereceksiniz.
            "Kenardan Geçeyim Yol Sizin Olsun, 
             Ağular İçeyim Bal Sizin Olsun,"
           O heybetli Aslan Mustafa "Kenardan geçeyim yol sizin olsun" da;  "ben kenardan da giderim, yol sizin olsun" mertliğini, yiğitliğini; "Ağular içeyim bal sizin olsun" da da Bozkır insanının fedakârlığını, adamlılığını,"  ortaya koymaktadır.
-İşte insan budur, adamlık budur, yiğitlik budur!
-Mertlik, vurmak, kırmak değil; çapulculuk hiç değil!
Efelik, inadına efendi; adam gibi adam olabilmektir."
            Ayrıca, bize Gönül Köprüsü olan Bozkır Postası Haber Sitesi ve Gazetesi Sahibi Yunus YILMAZ Bey'e de teşekkürlerimi iletiyorum. Yunus YILMAZ Bey'le olan iletişimimizi de Yakup ÇETİN sağlamıştır.
               Kısaca sadece benim değil tüm Bozkırlıların Bozkır'la iletişimi sağlayan Yakup ÇETİN'dir ve kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum.
               "Bozkır Sırıstat Haber Merkezi"nin kuruluşunun 10. Yılını kutlar, başarılarının devamını ve bize her zaman GÖNÜL KÖPRÜSÜ olmasını Yüce Allah'tan dilerim.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.