Recent Comments

Sporcuya Örnek Duruş

 
Türk spor tarihinin efsane sporcularından Kurtdereli Mehmet Pehlivan'dan bahsedeceğim. Osmanlı Devletinin son döneminde yaşamış ve ermeydanında yenilmeyen Cihan Şampiyonu olmuştur. Londra'da Cihan şampiyonasından sonra bir gösteri müsabakası tertip edilir. Rakip İngilizdir. Maçı Kurtdereli'nin kazanacağına kesin gözle baktığı için Kraliçenin önünde yenilerek itibar kaybetmek istemez. 

Bu sebepten Kurtdereli'nin mahiyetinde bulunan doktoru vasıtasıyla bir kese altın karşılığında berabere kalma teklifi yapılır. Kurtdereli Mehmet doktorun bu teklifine çok kızar ve şu tarihi cevabı verir. "Ben her güreşte arkamda Türk milletinin bulunduğunu ve millet şerefini düşünürüm."
Maça da bu kararlılıkla çıkan Pehlivan daha ilk hamlede rakibinin yere çalar İngiliz güreşçi hastanelik olur ve ömür boyu güreşemez.

Biz de kulüp olarak Kurtdereli Mehmet Pehlivan'ın bu sözünü kendimize düstur edindik ve yaptığımız işlerde arkamızda Büyük Türk Milleti'nin oldugunu düşünüyoruz.
İşte bu duygu ve düşüncelerle yetiştirdiğimiz pehlivanımız Osman Yıldırım Avrupa Şampiyonluğundan sonra dün de Bakü 4. İslami Dayanışma Oyunları Grekoromen Güreş 130 Kg da ALTIN MADALYA kazanarak ülkemizi onurlandırdı. Osman Yıldırım güreşe kurucu olduğum Meram Kozağaç Spor Kulübü'nde başladı. Onu başta Halil Karaçor olmak üzere hocaları işte bu düstur ile yetiştirdi.
Bozkır'da kurduğumuz ve faaliyetlerine başlayan BOZKIRGÜCÜ SPOR KULÜBÜ aynı düstur ve halkımızın da desteği ile Bozkır'daki gençlerden de büyük şampiyonlar çıkaracağımıza olan inancımız tamdır.
Bu vesileyle, Gençlik ve spor bayramınızı tebrik ediyoruz.
Muammer TUŇAHAN
Bozkırgücü Spor Kulübü
Başkanı
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.