Recent Comments

YAVRU SAZANLAR BEYŞEHİR GÖLÜ’NE KAVUŞTU…


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından; su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele ve metodlara dayalı balıklandırma amacıyla 2016 yılında "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" uygulamaya konulmuştur.

Balıklandırma projeleriyle ülkemiz su kaynaklarına 2006-2016 yılları arasında; 5.000 adet Karadeniz Alabalığı, 10.000 adet Mersin Balığı, 50.000 adet Kalkan Balığı ve 49 milyon 810 bin adet Sazan Yavrusu bırakılmıştır. Balık stoklarının artırılması suretiyle su ürünleri tüketiminin artırılması, tüketime bağlı istihdam oluşturması amacıyla iç su kaynaklarında çoğunlukla doğal bir tür olan ve hem sportif hem de ticari avcılıkta tercih edilen Pullu Sazan kullanılmaktadır.

Bu proje kapsamında 4 Mayıs 2017 tarihinde Beyşehir Gölü'ne 450.000 adet yavru sazan balığı salındı.

Tatlı su göllerimizde balıklandırma çalışmalarına büyük destek veren Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü tarafından üretilen yavru sazanlar törenle Beyşehir Gölü'ne bırakıldı.

Basın mensuplarının da hazır bulunduğu törene katılan çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, kooperatifler ve avcılara hitaben bir konuşma yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Seyfettin Baydar, önemli mesajlar verdi. İl Müdürümüz yaptığı konuşmasında bazı huşuların altını çizerek; "Bakanlığımız tarafından desteklenen projeler arasında önemli bir yer tutan balıkçılığın yaygınlaştırılması ve besin olarak gıdaların en başına konan balıketinin insanımıza daha fazla tükettirilmesi için var gücüyle çalışan bir teşkilatımız var. Bilinçsiz ve yanlış avlanma canımızı yakıyor, bu hayati öneme sahip besin kaynağımızı canlı tutmak, büyütmek ve üretmek gerek. Göl ve göletlerimizdeki balık popülasyonunu artırmak ve göl ekosistemini canlı tutmak çok önemlidir. Göle salımını yapacağımız bu yavru sazanlardan beklenen faydanın üst düzeyde alınabilmesi; balıkların korunması ve sürdürülebilir avcılığa bağlı olduğu için bu yavruların en az bir yavru vermesine kadar büyümesine imkân tanınmasını siz balıkçılarımızdan ve halkımızdan bekliyoruz. Beyşehir gölünde yürüttüğümüz denetim ve kontrollere gökyüzünden de destek vermek amacıyla havadan görüntü alma imkânı sağlayan 2 adet dronu denetim yapan ekiplerimize tahsis ettik. Bundan sonra dronlarla sazlıkların içerisini, kuytu noktaları ve diğer kaçak avlanma alanlarını daha sıkı ve etkili olarak kontrol edeceğiz. Denetimlerimiz inşallah çok daha güçlü yapacağız ve gelecek nesillere balıklarımızı teslim edeceğiz… Berekete vesile olması, halkımızın özellikle de çocuklarımızın bu önemli besin kaynağıyla beslenmesi için ülkemize milletimize hayırlı olması dileklerimle saygılar sunarım" dedi…

Konuşmaların ardından yavru sazanlar dualarla göle salındı ve törene katılan davetlilere Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifince balık ekmek ikramı yapıldı…  

--
___________________________________________________________________
Yakup Çetin - www.yakupcetin.com - [email protected] - 0 544 343 86 28 

            
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.