Recent Comments

Bozkır’da yerel medya destek görmüyor


Yerel basın kuruluşları bir ilçenin en iyi gören gözü, işiten kulağıdır. Sorunların daha hızlı çözüme kavuşması için yerel medyaya yetkililerin destek olunması gerekir. Maalesef Bozkır'da 29 yıldır yetkililerin desteğini görmeden Bozkır Postası yayın hayatını sürdürmektedir.
Bozkır ve bölgesinde 29 yıldır yayın yapan gazetemiz Bozkır Postası Genel Yayın Yönetmeni Yunus Yılmaz; "Bozkır Postası Gazetesi olarak Bozkır ve yöresinin sesini, kurulduğu günden bu yana başarıyla duyuruyor. Bundan sonraki yayın hayatında da yine Bozkır'ın sesi ve kulağı olmaya devam edecektir. Bozkır'da yaşanan işsizlik krizine rağmen zor şartlar altında da olsa gazetemizi çıkarmaya devam ediyoruz. Bozkır Postası olarak 29 yıldır Bozkır'da zor şartlar altında gazete çıkararak bu bölgenin sorunlarını ilgili mercilere duyurduk ve başarılı da olduk. Hiç kimse diyemez ki; Bozkır Postası'nın başarısı yoktur diye. Bozkır'a 29 yıldır tek basın olarak hizmet veriyoruz. Ama hiçbir kimse bu gazete nasıl yaşıyor diye de sormadı. Hatta bazı yetkilileri ilçeye hizmet için eleştirdiğimiz de bile hedef olduk.

Bu başarılarımızı bilenler iyi bilirler. Problemlerin bir an önce çözülmesi için dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ve ilçelerde de yerel basın-yayın kuruluşlarına çok büyük ihtiyaç vardır. Gerek sorunların hızlı bir şekilde çözüme kavuşması, gerekse halkımızın yetkili mercilere sesini duyurmasında yerel medyanın önemi ortadadır. Bu nedenle yerel medyamıza sahip çıkılması önem ahzetmektedir. 29 yıldır Bozkır'daki yetkililer şimdiye kadar bu gazetenin nasıl yaşadığını, nasıl ayakta durduğunu hiç mi hiç sormadılar" şeklinde sitem etti.

Genel yayın Yönetmenimiz Yunus Yılmaz, Bozkır ve bölgedeki Belediye Başkanlarına da sitem ederek sözlerini şöyle sürdürdü; "Bozkır ve bölgedeki Belediye Başkanları bile yaptıkları hizmetlerini ve sorunlarını yerel basınımızla Ankara'ya kadar seslerini duyuruyorlar. Bozkır ve bölgeye yapılan birçok hizmetler de basın olarak katkı sağlıyoruz. Ama hiçbir Belediye Başkanı bu gazetenin nasıl yaşadığını merak edipte sormadıkları gibi gazetemize yıllık abone bile olamıyorlar. Biz yine de onların ayaklarına kadar Bozkır Postası gazetesini gönderiyoruz. Başkanların sorunlarını, haberlerini yayınlayarak seslerini de duyuruyoruz. Tabiki sözde bizden iyi kimse olmuyor. Bozkır ve bölgesi için eleştiriler yaptığımızda da bizden kötünün kimse olmadığına dair duyumlarımızda bizleri üzüyor ve şevkimizi kırıyor. Bir gazeteyi kırsal bir ilçede yaşatmak inanın bir çocuk büyütmekten çok zordur" dedi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.