Recent Comments

Yerköprü Şelalesi Türkiye’nin Çekim Merkezlerinden Biri Olacak

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin doğal güzelliklerinden olan Hadim ilçesindeki Yerköprü Şelalesi ve çevresini Türkiye'nin çekim merkezlerinden biri haline getirmek için düzenleme çalışmaları yapıyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Hadim'de bulunan ve Türkiye'nin sayılı doğal güzelliklerinden olan Yerköprü Şelalesi ve çevresinde düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yerköprü Şelalesi'nin Konya'nın simge olmuş doğal güzelliklerinden biri olduğunu belirterek, bölgeye ulaşımın daha kolay olması ve gidenlerin rahat etmesi için çeşitli düzenleme çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Bu nedenle Yerköprü Şelalesi Çevre Düzenleme Projesi'ni başlattıklarını kaydeden Başkan Akyürek, çalışmaların ilk etabında mevcut yolun genişletildiğini, elektrik, su ve kanalizasyon altyapısının tamamlandığını, çay bahçesi ile sosyal alanların yapımında son aşamaya gelindiğini söyledi.

Yol çalışmaları tamamlandıktan sonra bölgeyi granitle kaplayacaklarını kaydeden Başkan Akyürek, bölgede rahat vakit geçirebilmesi için hazırlanan kamelyaların da kısa süre içinde yerleştireceğini kaydetti.

İKİNCİ ETAP İHALESİ DE YAPILDI

Yerköprü Şelalesi Çevre Düzenleme Projesi'nin önümüzdeki ay tamamlanacak ilk etap maliyeti 5 milyon 200 bin lira olurken ikinci etabın ihalesi de bugün yapıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi, ikinci etapta da nehrin karşısında çocuk oyun alanları, piknik ve dinlenme alanları, kamelyalar, seyir kuleleri, mescid ve sosyal alanlar yapacak. İhalenin sonuçlanmasının ardından ikinci etap çalışmalarına başlanacak.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.