Recent Comments

Artık Gurbetçi’de Gelmiyor



Bozkır'daki esnaflar, geride bıraktığımız Kurban Bayramı öncesinde, vatandaşların parasızlıktan alışveriş yapamadığını ve önceki yıllar gibi dışarda yaşayan gurbetçilerinde Bozkır'a gelmediklerini belirttiler. Esnaflar, piyasa da yaşanan durgunluktan şikâyetçi olduklarını belirtirlerken, dükkân kiralarını, Bağ-Kur, sigorta, çek, senet ve vergilerini bile ödeyemediklerinden dolayı gazetemiz muhabirine dert yandılar.
Her yıl yaz aylarında işlerinin iyi olduğunu ve son yıllarda da önceki yıllara göre yaz aylarında da işlerin oldukça düştüğünü söyleyen esnaflar artık her yaz ayları bir önceki yaz aylarını aratır oldu dediler.

 Yaz aylarında bekledikleri işi yapamadıklarını söyleyen Bozkır esnafı, umutlarını geride bıraktığımız Kurban Bayramına bağlamışlardı. İlçemiz esnafları; Geçtiğimiz Kurban Bayramından önce hem Bozkır halkıyla, hem de dışardan gelen gurbetçilerle işlerinin iyi açılacağını beklerlerken, umdukları işi yapamadılar. Esnaflar; Bu Bayram geçtiğimiz bayramlara göre daha durgun ve daha sakin olduğuna da vurgu yaptılar.

 Gazetemize konuşan esnaflar: "İlçe halkında nakit para sıkıntısı olduğu için bayram alışverişi yapamadılar. Bu bayramda kurbanlık satışları bile düşük oldu. Dışarıdan gurbetçi bile neredeyse gelmedi denecek kadar azdı. Yani bu bayramda da umduğumuzu bulamadık. Kış mevsimi geliyor, kış mevsiminde zaten alışveriş olmaz. Tüm umudumuzu Kurban Bayramı alışverişine bağlamıştık. Dükkan kiralarımızı, vergilerimizi ve diğer masraflarımızı dahi ödeyemeyecek durumdayız" şeklinde konuştular.

 Gazetemize konuşan ilçemiz esnaflarından bazıları: "Ramazan Bayramında, ilçemize gelen gurbetçi hemşerilerimizin sayesinde işlerimizde az da olsa yoğunluk yaşadık. Fakat Kurban Bayramında işlerimiz oldukça durgun geçti. Bayram tatilinin uzun olduğuna sevinmiştik. Bozkır dışında yaşayan gurbetçilerimiz Bozkır'a gelirler işlerimiz açılır diye. Uzun tatil olmasına rağmen onlarında Bozkır'a gelmemelerini, nakit sıkıntısı yaşadıklarına bağlıyoruz." şeklinde serzenişte bulundular.

Esnaflar: "Geçmiş yıllarda bayram öncesi akşam geç saatlere kadar satış yapar, evimize ceplerimiz para dolu giderdik. Bazen yemek yemeye fırsat bile bulamazdık. İlçemizden, köy ve kasabalarından dışarıya geçimini sağlamak için eriğe, şeftaliye, kaysıya giden vatandaşların durumlarının da geçmiş yıllara göre yevmiyeleri yetersiz veya çalıştıkları paraları alamayınca, esnaflar olarak özellikle bu yıl bizler de iş yapamaz hale geldik.

Böylece vatandaşın eline alışveriş yapacak para geçmiyor. Bu sebeple de kimse alışveriş yapamıyor. İlçede esnaflar olarak zor durumdayız. Ramazan Bayramı öncesi geçmiş yıllardaki bayramlar kadar da olmasa başka illerde yaşayan gurbetçilerimizin sayesinde az da olsa iş yaptık. Ama bu bayramda tatil uzun olmasına rağmen gurbetçilerimiz gelmedi. Birkaç müşterilerimiz geldi onlarda para olmayınca veresiye alışveriş yaptılar. Yine son yıllarda girdi maliyetlerinin gittikçe artmasıyla birlikte birçok esnafımız dükkan kirasını, Bağ-Kur'unu ve çalıştırdıkları işçilerin maaşlarını, sigortalarını ve vergisini veremeyecek hale geldi. Bozkır esnafları olarak birçoğumuz kredilerle ayakta duruyoruz ve borç batağındayız" diyerek gazetemiz muhabirine dert yandılar.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.