Recent Comments

İstanbul’daki Kuşçalıların Kabir Ziyareti Geleneği

İstanbul'da yaşayan Kuşçalılar, Kurban Bayramının 2. (2 Ağustos Cumartesi) günü, İstanbul Güngören Mezarlığı'nda, kabir ziyareti yapıp bayramlaştılar.
İstanbul'da yaşayan Kuşçalılar'ın çoğunluğunun, Konya'ya gitmesine rağmen; 30 civarında köylümüzün katılımıyla, Abdullah Tekin'in mezarı başında; Recep Aydın'ın Torunu, Kamil Aydın'ın oğlu Huzefyfe Selman Aydın YASİN okudu. Kuran tilavetinin ardından Recep Aydın tarafından, başta ARAKAN olmak üzere, mazlum Müslüman kardeşlerimiz için de, dua edildi.

Duanın bitiminden sonra bayramlaşma yapıldı ve bayramlaşma esnasında, İstanbul'da yaşayan köylümüz İZZET GEZER'in oğlu MEHMET Gezer'in düğün duyurusu yapılıp, davetiyesi dağıtıldı.

Bozkır'ın Kuşca Köyü'nden gelip, İstanbul'da yerleşen Kuşcalılar, 1990 yılından beri; Ramazan Bayramı'nın birinci günü, Bayram namazından hemen sonra; Kurban Bayramında da 2. Gün öğle namazından hemen sonra; Güngören Köyiçi Mezarlığında bir noktada buluşulur ve tek tek tokalaşarak bayramlaşma yapılır.

Her Bayram değişerek, mezarlıkta medfun bulunan Halil Hoca (Halil Yetişen), Halil Hoca'nın Hanımı Fatma Yetişen; Kokkun Abdullah ( Abdullah Tekin ve hanımı Zeynep Tekin), Fahrettin Öğütçüoğlu'nun hanımı Fatma Öğütçüoğlu'nun mezarına gidilir. Yasin okunup ve dua ettikten sonra, geçmişlerimizin ruhuna Fatiha okunur.

Rabbim, tüm geçmişlerimize rahmet etsin ve cennetiyle mükâfatlandırsın. (Amin) Cümle geçmişlerimizi ruhuna El Fatiha…

Kaynak: konyahaber com tr
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.