Recent Comments

Yalıhüyük'teGenç Çiftçilere Büyükbaş Hayvan Desteği


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2016 yılında uygulamaya koyulan, "Genç Çiftçi Projesi meyvelerini  vermeye  başladı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, tarımsal nüfusu gençleştirmek ve kırsal kalkınmanın gençlerle beraber daha dinamik ve kalıcı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla 2016 yılında uygulamaya koyulan, "Genç Çiftçi Projesi" 2017 yılında da devam ediyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında Yalıhüyük ilçesine getirilen büyükbaş hayvanlar, hak sahibi genç çiftçilere teslim edildi.

Genç  çiftçilere büyük baş  hayvanların tesliminde  İlçe  Kaymakamı Yakup Güven'de  katıldı.

Yalıhüyük ilçesinde Genç Çiftçi Projesi kapsamında 2 çiftçiye 6'şar adet olmak üzere 12 adet büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldı. 2016-2017 yıllarında da ilçede 2 genç çiftçiye 12 adet büyükbaş hayvan dağıtılmıştı.

Bu proje ile tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amaçlanıyor.

Yalıhüyük İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mevlüt SEMERCİ, "Projelerin genç çiftçilere, Yalıhüyük tarımına ve hayvancılığa hayırlı olmasını dilerim." dedi.

Fatih Atalay

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.