Recent Comments

Başkan Köse’den Kudüs Tepkisi


Başkan Köse Bozkır'da düzenlenen ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği Kudüs bildirisine sonuna kadar destek verdi ve Bozkır Ziraat Odası Başkanı Ali Köse, ABD Başkanı Donald Trump'un Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararının dünya barışına vurulmuş bir darbe olduğunu bildirerek, "tüm Müslümanların göz bebeği olan Kudüs'e yönelik böyle bir karar, tüm İslam âleminde infiale sebep olur. Karar hemen geri alınmalı, Kudüs'ün statüsü değişmemelidir" dedi.

Köse, yaptığı açıklamada, ABD yönetiminin kararının dünyadaki 1,6 milyara yakın Müslümanı "yok saymak" anlamına geldiğini belirtti. Dünyadaki hiçbir Müslümanın bu karara razı olmasının beklenemeyeceğini, bunun boş bir hayal olduğunu vurgulayan Köse, şunları kaydetti:

"Bu karar, aynı zamanda uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler kararlarını da açıkça ihlal ediyor. Kudüs, kutsal bir şehirdir. Bu şehrin statüsüne saldırı öncelikle Müslüman dünyasına bir saldırıdır. Tüm Müslümanların göz bebeği olan Kudüs'e yönelik böyle bir karar alınması, tüm İslam âleminde infiale sebep olur. Karar hemen geri alınmalı, Kudüs'ün statüsü değişmemelidir. Kimden gelirse gelsin, bu tarihi gerçeği göz ardı eden her yaklaşımın sonu hüsrandır. Bir felakete yol açmadan aklı selimle düşünülmeli, karar acilen geri çekilmelidir. Dünyada yeterince sorun varken, üzerine yeni sorunlar inşa etmek son derece sorumsuz bir davranıştır."

Köse, tüm İslam dünyasının bu karara karşı birlik içinde hareket etmek zorunda olduğunu bildirerek, "gün birlik içinde olma günüdür. İslam âlemi, bütün kırgınlıklarını bir tarafa bırakmalı ve ortak bir şekilde karar karşı durmalıdır. Bu, sadece Müslüman devletlerin değil, tüm Müslümanların görevidir" dedi.


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.