Recent Comments

FAKİR FUKARA GARİP GUREBA UNUTULDUMU





 

FAKİR FUKARA GARİP GUREBA UNUTULDU
Sn. Cumhurbaşkanı'mızın sık sık söylediği fırsat buldukça da hayır dualarını almak için ziyaret ettiği  ve  fakir fukara garip gureba diye tanımladığı insanlar son yıllarda biraz ihmal edildi gibi sanki. Bu kanıya nereden vardım, çünkü bilhassa köylerde konuşulan mevzuların en başında bu mevzu gelmektedir.
        Fakirlere, yaşlılara, ve engelliler 10/7/1976   Sayı : 15642 yani 2022 sayılı kanun kapsamında o tarihten bu yana maaş bağlanmakta ise de bu Son dönemlerde söz konusu Kanun'da yapılan değişikliklerle ve çıkartılan kararnamelerle daha da yaygınlaştırılarak kapsamı da genişletildi, hatta buna göçmenlerde dahil edilmeye başlandı. En son gelir hesaplamasında yapılan değişiklikle o fakir fukara garip gureba denilen öz vatandaşlarımız kaderlerine terkedildi.
        Anca ben bu hususun daha çok yerel yönetimlerdeki görevlilerden kaynaklandığını düşünmekteyim. Bu kişiler sistem üzerinde, sistem ne derse onu yapmaktalar, örnek kişi karı koca yaşlılık maaşı alıyor birkaç parçada tarlası var sistemde bu tarları görüp bir gelir takdir ediyor ve sisteme girince tabii belirlenen gelirden fazla veriyor. Bu işleri kontrol ve düzenlemek için kurulan komisyonlar  yerinde bir inceleme yapsa o görünen tarlaların boş olduğunu görecek, çünkü vatandaş ya yaşlı yada hasta ekip biçmeye hali yok. Bu gibi olan vatandaşların durumları ilgili birimlere bildirilmesi halinde ise KOLAYCILIK tarafı tercih edilerek suçluyu sistem olarak gösteriliyor gerçekte ise böyle değil.
        Hadi bunda söz anlatılamadı sorumlu olarak sistem gösteriliyor, Peki yine bu garip gurebaya senelerdir verilen kömür dağıtımında da sıkıntılar var. Bir başka husus ise yine aynı değişikliğe göre bu vatandaşların askari pirimi yatırmadığı müddetçe sağlıktan yararlanamıyorlar. Üstüne üstlük kimilerine geçmişe dönük birikmiş borç çıkartılmış. Şimdi denilebilir canım onu da yatırsın iyide kim nasıl yatırsın.
        Şimdi vatandaşın sorduğu soru şudur. Devletimiz bunca göçmene ücretsiz her türlü bakımlarını karşılarken öz vatandaşını neden ihmal ediyor, yoksa fakir fukara garip gureba cezalandırılmak tamı? Böyle olmadığını umut ediyor ve Devlet büyüklerimizden konun hassasiyetine binaen feryatlara daha fazla kulak tıkaması.
23 Aralık 2017 Abdullah Pehlivan  


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.