Recent Comments

Ekonomi zirvesinden yatırım kararı çıktı


KONSİAD Konya Şubesi'nin Güneysınır'da gerçekleştirdiği 'Ekonomi Zirvesi'nden ilçeye 3 farklı sektörde yatırım kararı çıktı. Prensipte anlaşılan yatırımlarla ilgili iş adamları ve yerel yöneticiler, önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelecekler.
KONSİAD Konya Şubesi'nin organize ettiği, Güneysınır Kaymakamlığı ve İlçe Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı 'Ekonomi Zirvesi', haftasonu İlçedeki Güneysınır Konağı'nda gerçekleştirildi. Zirveye Güneysınır Kaymakam V. Kübra Kurtoğlu, İlçe Belediye Başkanı İsmail Özcan, KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik, KONSİAD Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, AK Parti Güneysınır İlçe Teşkilat Başkanı Ali Yılmaz, KONSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul, Konya, Beyşehir ve İlçede faaliyet gösteren çok sayıda iş adamı katıldı.

İlçe Belediye Başkanı İsmail Özcan'ın selamlama konuşması ardından katılımcılara hitap eden KONSİAD Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, kırsaldan kente göçün bugün sadece Türkiye'nin değil, dünyanın sorunu olduğunu söyledi. Tarımdan sanayi'ye geçişin kırsaldan kentlere göçü tetiklediğini ifade eden KONSİAD Konya Şube Başkanı Aydın, "Göçlerin en büyük nedenlerinin başında ise işsizlik, yaşam ve eğitim koşulları gelmektedir. Taşra kan kaybederken merkez ilçelerimizdeki hızlı nüfus artışı, yeni sorunları da beraberinde getirdi. Bu tablo taşranın kaderi olamaz çünkü baktığımızda bazı Avrupa ülkelerinin bugün bu göçü durdurmayı başarmış" diye konuştu. 1965 yılında nüfusunun yüzde 65'i kırsalda yüzde 35'i kentlerde yaşayan Türkiye'nin bugün nüfusunun yüzde 92.3'ünün kentlerde yüzde 7.7'inin ise kırsalda yaşadığına dikkat çeken Aydın, konuşmasında; "Bu durumu tersine çevirmek için devletimiz ve yerel yönetimlerimiz ciddi çalışmalar yapıyor. Büyükşehir Yasası'ndan sonra taşraya yatırımların arttığı. Biz işadamları da bu çalışmalara taşralarda yeni istihdam sahaları açarak destek verirsek, kırsaldan kente göçü önleyebiliriz. Hatta durum tersine bile dönebilir. Buda beraberinde tarım ve hayvancılığa yeni bir nefes yeni bir canlılık getirecektir. Biz KONSİAD olarak Konya'daki her taşra ilçeye yatırım yapma projemiz var. Bunun ilk adımını Seydişehir'de attık. Fizibilite çalışmaları tamamlanmak üzere olan bir fabrikayı Seydişehir İlçemize yakın bir zamanda kazandıracağız. Aynı şekilde Güneysınır, Hadim, Bozkır ve diğer ilçelerimize de yatırımlar yapmak için çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

Kalkınmada markalaşmanın önemine dikkat çeken KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik ise "Çin ve kalkınmış ülkelere baktığımızda başarının arkasında kümeleşmeyi görüyoruz. Bu sistem göç'ü önlediği gibi yeni markaların doğmasına ve ülke ekonomisine de ciddi katkılar sağlıyor. Yapanlar yapıyor, biz niye yapmayalım? Ancak bunları başarabilmek için istemek ve çalışmak gerekir. Türkiye geçmişte sadece duvar kağıdı için yurt dışına milyonlarca dolar para ödüyordu. Biz ve bizden sonra işadamlarımızın sektöre yönelik yatırımlarıyla bu paraların büyük bir çoğunluğu artık ülkemizde kalıyor" dedi.

İlçeyi tanıtan sunumunda yer aldığı ekonomi zirvesi yaklaşık 3 saat sürdü ve zirvede ilçeye 3 ayrı yatırımın yapılması noktasında prensipte görüş biriliğine varıldı. Toplantı, programa katılan iş adamları, eski belediye başkanları ve STK başkanlarının yaptığı değerlendirmelerinin ardından sona erdi. 
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.