Recent Comments

Bozkır K.Y.K.'da Farkındalık Semineri Verildi.

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün yurt genelinde öğrenci yurtlarına yürütmüş olduğu Farkındalık konferanslarının ilçemizdeki bölümü olan  "Çanakkale Zaferi ve Ruhu" teması 26.11.2013 17.00'de Bozkır K.Y.K. Erkek Öğrenci Yurdu Konferans salonunda düzenlendi.

Bozkır'da düzenlenen  "Çanakkale Zaferi ve Ruhu" konferansını Eğitimci Abdullah Topaç verdi. Öğrencilerin ve katılımcıların büyük bir dikkati ile izledikleri konferans sonrası Çanakkale Ruhu ve Zaferi sözlerden yüreklere damdı.

Bizlerinde Bozkır K.Y.K Müdürümüz İsa Araba'nın daveti üzerine katıldık, Abdullah Topaç hocamızın etkili sunu ve tarihimizin müthiş anlarını dinlerken bazen hüzünlendik bazen ise çoşkulu anlar yaşadık.

Tarih Milletin hafızasıdır diyen Abdullah Topaç;’’Çanakkale cephesinde Türkler zaferden öte Destan yazmıştır.Çanakkale de 109 savaş gemisi,7 deniz altı yüzlerce mühimmat gemisi ile dünyanın en güçlü orduları ile saldırdılar.Türklerin buna karşılık 93 topla karşılık verdiği ,Atatürk’ün askerlerine ‘’Ben size savaşmayı değil Ölmeyi emrediyorum’ dediği bir destanın adıdır.’’dedi.

Eğitimci Abdullah Topaç, Seyit Onbaşının ve Yahya çavuşun kahramanlıklarından örnekler vererek anlattığı Çanakkale savaşından Konya Lisesi’nde, İstanbul Lisesi’nde 1915 yılında okuyan öğrencinin kalmadığı, hepsinin Çanakkale’ye savaşmaya gittiğini ve şehit olduğunu söyledi.


Topaç konferansının son bölümünde ise;’’Çanakkale ölçülerin kırıldığı yerdir.Çanakkale’de de savaşanlar kiminle dövüştüğünün ,son vatan olduğunun farkındaydı. Çanakkale savaşı tarihinde Türkiye’nin 10 milyon nüfusu vardı.savaş sonunda 17-19 yaşlarında olanlarında aralarında bulunduğu 250 bin şehit vererek Zaferle çıkan Türk Milleti yüzde kırk zekatını vermiş bu toprakları kanı ile vatan yapmıştır. O günlerden bu günlere gelmemizde emeği geçen herkesten Allah razı olsun, şehitlerimize de rahmet diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Böylesi güzel bir organizasyonu yaptıklarından dolayı başka K.Y.K Genel Müdürlüğümüze ve Bozkır K.Y.K. Müdürlüğümüze teşekkürü borç biliriz. Coşkulu program sonrası Abdullah Topaç hocamız Bozkır'da düzenlenecek olan Çanakkale haftası programlarına'da davet edildi.

Sırıstat Haber Merkezi: Yakup Çetin

Haberin Tüm Fotografları için Tıklayınız!!!

Haberin Videoları;






Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.