Recent Comments

Hamzalar Kasabasında Çatı değil, baba öldürdü!

Konya'da ailesi tarafından çatıdan düştü diyerek hastaneye kaldırılan ve tedavi altında iken yaşamını yitiren 15 yaşındaki Burçin Süsen'i, babası 38 yaşındaki Yahya Süsen'in odun, sopa ve oklavayla dövdüğü ortaya çıktı.

Yahya Süsen'in ise kızının cep telefonundaki erkek arkadaşından gelen mesajları fark etmesi nedeniyle kızını dövdüğü, başını saçından tutup defalarca beton zemine vurduğu, kızı bayılınca da üzerine benzin döküp yakmak istediği ancak o sırada çakmak bulamayınca vazgeçtiği iddia edildi. Olayla ilgili Yahya Süsen, eşi ve oğlu gözaltına alındı.

Bozkır İlçesi'ne bağlı Hamzalar Beldesi'nde oturan Burçin Süsen, 26 Kasım günü ailesi tarafından 'anteni düzeltirken çatıdan düştü' denilerek önce Güneysınır Devlet Hastanesi'ne, oradan da Meram Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Doktorlar, Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altından gencin kızın, ellerinde su toplanması sonucu şişlik ve kafatasında da göçmeler olduğu ve bunun sadece düşme sonucu meydana gelemeyeceği düşüncesiyle durumu jandarmaya bildirdi. Jandarmaya kızlarının çatıdan düştüğünü öne süren ailesi, bu kez ağabeyi 18 yaşındaki Veli Süsen'in oklavayla şakalaşırken başına vurduğunu söyledi. Jandarma, ailenin çelişkili ifadesinin ardından araştırmasını derinleştirdi. Bu sırada Burçin Süsen, 12 Aralık günü yaşam mücadelesini kaybetti. Ölüm raporunda ise 'Küni kafa travmasına bağlı beyin kanaması ve gelişen komplikasyonlar sonucu vefat ettiği' belirtildi.

ÜVEY ANNESİNDEN ŞİDDET GÖRDÜĞÜ İDDİASI
Aile hakkında araştırmaya derinleştiren jandarma 2'si ilk eşinden olmak üzere 5 çocuk babası çiftçi Yahya Süsen'in ilk eşinin av tüfeğiyle vurularak öldüğünü, ikinci eşi olan 29 yaşındaki 3 çocuk annesi Hatice Süsen'in de ölen üvey kızı Burçin Süsen'e sürekli şiddet uyguladığı bilgisine ulaştı.

CEP TELEFONUNDA ERKEK ARKADAŞININ MESAJINI FARK ETMİŞ
Bunun üzerine jandarma ekipleri geçen pazar günü Yahya Süsen, eşi Hatice Süsen ve oğlu Veli Süsen'i gözaltına aldı.

Oklavayla şakalaşırken kardeşinin kafasını vurduğunu söyleyen Veli Süsen, kızın ölmesi üzerine cezaevine gireceğini anlayıp, kardeşinin babasının dövdüğünü itiraf etti.

Hatice Süsen de, evde Burçin Süsen'e ait cep telefonunda erkek arkadaşından gelen ''Canım aşkım seni kimseye yar etmem'' yazılı mesajı fark ettiğini ve telefonu eşi Yahya Süsen'e gösterdiğini söyledi.

BAŞINDA ODUN KIRDIĞI, KIZI BAYILINCA YAKMAYA KALKIŞMIŞ
Jandarma yaptığı araştırma kızının telefonundaki mesajı gören Yahya Süsen'in, kızını odaya çağırdıktan sonra ilk olarak kömür sobasının yanında bulunan odunlarla dövdüğü, bir kaç odunun kırılması üzerine sopa ve oklava ile dövmeye devam ettiği, onların da kırıldığını saptadı. Kızını dövmekten yorulan Yahya Süsen'in, görevi oğlu Veli Süsen'e devrettiği, oğlunun kızını döverken de karşısına geçip sigara içtiği belirtildi. Daha sonra kızı Burçin Süsen'i dövmeye devam eden Yahya Süsen'in, genç kızın saçından tutup başını defalarca beton zemine vurduğu, bayılınca da üzerine benzin döküp yakmak istediği ancak o sırada çakmak bulamayınca vazgeçtiği iddia edildi.

Yahya Süsen'in ise yapılan sorgulamasında kızını dövdüğünü kabul ettiğini ancak nasıl dövdüğünü anlatmadığı belirtildi. Uyuşturucu satmak ve kullanmak suçundan kaydı bulunan Yahya Süsen'in ilk eşinin ölümüyle ilgili de, ''Ben avdan döndüğümde tüfeği eve koyup dışarı çıkmıştım. Eve döndüğümde eşimi kanlar içinde buldum. Oğlum Veli o dönem 3 yaşındaydı, kaza sonucu vurmuş'' dediği kaydedildi.

Veli Süsen'in ise annesinin vurulması olayını hatırlamadığını söylediği belirtildi.

GENÇ KIZ, EVİN BORCU İÇİN TARTALADA ÇALIŞMIŞ
Burçin Süsen'in ise evin tamiri için babası Yahya Süsen'in bankadan 2 bin lira kredi çekmesi üzeri, borcu ödemek için havuç tarlasında çalıştığı ve bu sırada erkek arkadaşıyla tanıştığı öne sürüldü. Ailesinin genç kızı, başkasıyla evlendirmek istemesi üzerine ise sevgilisinin ''Canım aşkım seni kimseye yar etmem'' yazılı mesaj gönderdiği belirtildi.

Yahya Süsen, Hatice Süsen ve Veli Süsen, yapılan sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Kaynak:Akşam
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.