Recent Comments

Bozkır’dan 2. Hanımağa çıktı


Bozkır Koçaş köyü geleneksel yayla şenliği koçaş yaylasında düzenlendi. Etkinlikler sabah saat saatlerinde Köy Cami’sinde okunan hatim ve Mezarlıkta yapılan dua ile başladı ve etkinlik alanına geçildi.

Saygı duruşu İstiklal Marşı ve Kuran’ı kerin tilaveti ile devam eden etkinlikler, çocuklar için düzenlenen yarışmalar, eğlenceler ve illizyon gösterilerinin ardından açık artırma ile yapılan ağalık seçimine geçildi. Ağalık seçimi Bayanlar tarafında başladı ve Halk Müziği sanatçısı Konyalı Eda ile bayanlar arasında kıyasıya bir mücadelenin ardından 12 bin TL ye kadar çıktı ve Erkekler tarafına geçildi.

Köyün Erkekleri tarafından Ağalığa talep olmayınca tekrar bayanlar tarafına geçildi. Ağalık için yeniden bir mücadele başladı ve 20 bin veren Dernek başkanı Mehmet Koçak’ın Eşi Zeynep Koçak köyün yeni Ağası olurken Bozkır’da İlçe olarak Kuşça’dan sonra 2. Hanım Ağasını Koçaş’tan çıkarmış oldu. Koçaş 2014 yayla şenliği Ağalık seçiminin ardından Halk Müziği sanatçısı Konyalı Eda’nın verdiği Muhteşem Konserle sona erdi.

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.