Recent Comments

Koski Işıklar mahallesini kesintisiz suya kavuşturdu

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Beyşehir Gökçimen Mahallesi ve Bozkır Işıklar Mahallesi’nde içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak projeyi hayata geçirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü susuzluk, su yetmezliği ve sağlıksız su problemi yaşayan mahalle ve ilçe merkezlerinin, sağlıklı, güvenilir, standartlara uygun ve kesintisiz içme ve kullanma su ihtiyacını gideriyor. Bu kapsamda KOSKİ, Beyşehir İlçesi’ne bağlı Gökçimen Mahallesi ve Bozkır İlçesi’ne bağlı Işıklar Mahallesi’nde içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak yeni bir projeyi daha uygulamaya koydu. Söz konusu mahallelerde bundan böyle sağlıklı, kesintisiz ve uzun ömürlü su hizmeti verilecek.

İçme ve kullanma suyu ihtiyacı, mevcut 2 adet sondaj kuyusundan karşılanan Beyşehir İlçesi Gökçimen Mahallesi’nde sondaj kuyularından birinin göçmesi, diğerinin de kum çekmesi nedeniyle sağlıklı, kesintisiz içme ve kullanma suyunda problem yaşanıyordu. KOSKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu yetersiz olan mahalleye sağlıklı su temini maksadıyla yer belirlemesi yaparak 144 metre derinliğinde sondaj kuyusu açtı. Sondaj kuyusundan 15 litre/saniye su temin edildi. Sondaj kuyusundan temin edilen su, mevcut gömme depoya 1000 metre yapılacak şebeke ile ulaştırılacak, depodan da mahallenin mevcut şebekesi ile dağıtımı yapılacak.

Bozkır’a bağlı Işıklar Mahallesi de KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün çalışması sonucu sağlıklı, kesintisiz ve uzun ömürlü su hizmetine kavuştu. Mahallenin içme suyu ihtiyacını 2 kuyudan sağlanmaktaydı. Kuyuların veriminin 0.8 litre/saniye’ ye düşmesi neticesinde, mahallede kesintisiz, sağlıklı su ihtiyacı baş göstermişti. Mevcut tesislerin içme suyu ihtiyacını karşılamadığından içme suyu yetersiz olan mahalleye KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yeterli su temini maksadıyla yer belirlemesi yapılarak 308 metre derinliğinde sondaj kuyusu açıldı. Sondaj kuyusundan temin edilen 3 litre/saniye su, mevcut gömme depoya 4.000 metre su terfi şebekesi yapımı ile ulaştırılacak, mahallenin mevcut şebekesi ile de dağıtılacak.

memleket.com.tr
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.