Recent Comments

BU GAZETE SİZİN

Dile kolay ama 26 yıl geçmiş gazetemiz yayın hayatına başlayalı… Son on yılında birlikte olmaktan gurur duyduğum gazetemize bir katkımız olduysa ne mutlu bize… Bozkır Postası Gazetesinin etkisini ancak Bozkır’da yaşayanlar bilir. Tabiki gazetemizin dışarıya ulaştığı yerlerde bilir. Gazetesi olmayan bir ilçe dilsiz ve sağırdır. Bozkır Postası Gazetesi dile kolay 26 yıldır bu eksiği fazlasıyla Bozkır’da icra ediyor. Hem de kendi imkanlarıyla. Gazetemiz hiçbir zaman çıkarlar uğruna gazetecilik yapmadı. Gazeteyi hep Bozkır için kullandı. Birilerinin maşası olmadı. Olmayacakta. Belki birileri bu gazetenin kapanmasını da isteyebilirler. Ama Bozkır Postası Gazetesi siz okuyucularımızın desteğiyle hep ayakta kalmak için yılmadan mücadelesine devam edecektir. Tehditlerle şantajlarla bu kadroyu kimseler yıldıramayacaktır. 

rnGeçmiş günler çabuk unutulur, kısaca hatırlatayım… Devlet Hastanemizin içler acısı durumuna kayıtsız kalamazdık, doktorlara bile oda yoktu ki bebeklerle yetmişlik dedeler aynı odada yatmak zorundaydı. Yer darlığı bir yana, çekilen sıkıntılar sadece hastaların değil çalışanların bile moralini bozuyordu. Haftalarca aylarca manşetimize köşelerimize taşıdık, haberini yaptık. Bize o günlerde kızanlar bugün yepyeni hastanemizde tedavi oluyorlar. “Yılan hikayesi” başlıklı manşetlerimize daha fazla dayanamayan siyasiler, Antalya yolumuzun açılmasını hızlandırmak zorunda kalmışlardı, o gün bize “muhalefet yapıyorsunuz” diye kızanlar bugün o yolu kullanıyorlar. Hepimizin bildiği gibi 2010 yılında Bozkır’ı eğitimde zorunlu hizmet kapsamından çıkarmalarına yine feryat eden Bozkır Postası Gazetesi olmuştur. Bunun meyvesini de bu yıl aldık. Kısacası yetkililerin seslerini duyuramadıkları yerlere bu gazete duyurmuştur. 

rnAnadolu Lisesi ve Cumhuriyet İlkokulu ek binasında problemler vardı, yine manşetlerimizden inmediler ve sonuca varıldı. Okullarımızda yaşanan sıkıntılar eksiklikler gündemimizden hiç düşmedi ve daha pek çok konu gazetemizde yer aldı. Yapılanlara teşekkür ettik, yapılmayanların peşine düştük. Yanlışları görüp dilimiz döndüğünce anlattık. Yeri geldi eleştirildik, yeri geldi takdir edildik… 

rnAldığımız tehditleri hesaba katmıyorum, çünkü her manşetimiz illa birilerinin canını sıktı, kimi zaman ekmeğimizle oynanmaya çalışıldı kimi zaman hakaretlere uğradık ama, yılmadık. “Bu topraklar bizim, yapılan hizmet sadece bize değil hepimize yapılıyor” dedik ve yazmaya devam ettik. Bir Milletvekilimiz “attığınız manşetler canımı yakıyor ama, işimize de çok yarıyor. Gazeteyi alıp ilgili bakanın önüne atıyorum, bizi yerden yere vuruyorlar şu işi çözelim de kurtulalım diyorum ve sorun çözülüyor, bunun için Bozkır Postasına teşekkür ederim” demişti. Akıllı yöneticiler bizden pozitif anlamda çok faydalandılar, tabi bu ilçemizin yararına oldu.

rnBozkır Postası bunca yıllık yayın hayatında benimde şahit olduğum birçok sıkıntılar atlattı, dağıtıma hazır gazetenin manşetini beğenmeyip hepsini satın almaya kalkanlardan tutun da reklamlarını geri çekmekle tehdit edenlere kadar nicelerini gördük. Görevini yaptığı için takdir bekleyen ancak, yapmadığı görevlerini yazdık diye bizi bir kaşık suda boğmaya çalışanlara kadar, kraldan çok kralcıları, saray soytarılarını ve daha nicelerinin saldırılarını gördük. Yapıcı her eleştiriyi dikkate aldık, araştırdık, bize bir adım gelene on adım gittik, ama hiçbir dostluk ve çıkar ilişkisi manşetlerimizi etkileyemedi. Bozkır’ın dili-eli -kulağı olduk…

rnBu kadar da değil, bir hemşerim şöyle demişti “Netten haberleri okuyorum,yazılarınızı takip ediyorum ama, illa Bozkır Postası’nı elime alıp okumak başka,postaya Bozkır Postası düştüğünde memleketten mektup gelmiş gibi hissediyorum,memleketimi içime çekiyorum, okuduğum haberleri defalarca okuyorum,bana memleketimden nefes getiriyor gazete..”rn Gurbette Bozkır Postası’nın ne demek olduğunu ne güzel özetlemişti. Gurbetteki Bozkırlılar için bir gazeteden öteyiz, ne mutlu bize…

rnAmacım kendimizi övmek değil özgür basının önemini vurgulamaktı. Gazetemiz her hafta ücretsiz olarak ilçemize dağıtılıyor, TBMM ve pek çok kamu kuruluşuna da ücretsiz gönderiliyor. İsteyen herkese ulaştırmaya çalışıyoruz ancak, dağıtım aşamasında her yere yetişmemiz mümkün olamıyor. “Komşuya bıraktınız bana bırakmadınız, bu hafta gazete gelmedi, her yere gitmiş bana gelmedi, bana neden vermediniz” gibi serzenişlerle karşılaşıyoruz. Elimizde olmayan sebeplerle her isteyene ulaşamıyoruz. Bu sebeple bundan böyle ilçe içinde de abonelik sistemine geçmeyi planlıyoruz. Yıllık abonelikle her isteyene ulaşmayı amaçlıyoruz. 

rnGazetemiz bunca yıldır ücretsiz dağıtımla maliyeti üzerine alıyordu, yine alırız sorun değil ancak daha güçlü bir basın olabilmek için sizlerin de desteğinin olması gerektiğine inanıyoruz. Bu gazete bizim değil hepimizin gazetesidir. Hepimizin elimizi taşın altına koyma vakti geldi. Konuyla ilgili gerekli bilgileri benden olsun, Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Yunus Yılmaz’dan olsun bizzat arayarak abonelikle ilgili gerekli bilgileri alabilirsiniz.
rnİletişim Telefonları
rnFiliz Kılınçel Duru : 0535 330 65 46
rnYunus Yılmaz : 0530 458 1232
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.