Recent Comments

Görme engellinin bir günü - Dereköy'den Mehmet Kalay


​Hiç düşündünüz mü bir görme engellinin gün içerisinde yaşadığı zorlukları? Aydınlık ile karanlık arasındaki bir çizgidir gözlerimiz aslında. Göremiyorsak yaşamı diğer organlarımızla hissetmemiz gerekir. Tabi bir de evden dışarıya çıkıp hayatın zorluklarıyla karşı karşıya kalıyorsanız, dışarıda neyin beklediğini tahmin dahi edemiyorsunuzdur. Aslında göremeyenler değil; yürürken, yolun karşısına geçerken ve ulaşım araçlarının kullanımında karşımıza çıkan olumsuzluklar engel.

Şükredelim gözlerimizin varlığına ve gelin şimdi birkaç saniye gözlerimizi kapatalım…

Biran dahi olsa karanlık korku salıyor içimize değil mi? Görme engelliyseniz, hayatın güzelliklerini yalnızca hissetmeniz gerekir. Çünkü gökyüzünün ve denizlerin maviliği, yıldızların parlaklığı onların yalnızca hayallerinde gizlidir. Göremeseler de kendi içlerinde çizerler hayatın resmini. Ancak çizdikleri resimdeki dünya ile gerçek hayattaki dünya çok farklı. Bir şekilde yaşamlarını sürdürmek zorundalar. Günlük hayatta da birçok zorlukla karşılaşıyorlar. Kontv Haber Muhabiri İbrahim Doğan, görme engelli Mehmet Kalay'ın bir gününe ortak oldu.

Daha evden çıkar çıkmaz başladı zorluklar. Kaldırımdaki direkler ve tabelalar onların kaldırımda bile kolay yürüyemeyeceğini gösteriyordu.

Onlarca aracın geçtiği yollarda motor sesleri de karışıyor kimi zaman. İşte o zaman Kalay ve onun gibi yüz binlerce görme engellinin imdadına çevrede bulunan duyarlı vatandaşlar yetişiyor.

Eğer ulaşım araçlarını kullanması gerekiyor ise durakta başka yolcuların da beklemesi şart.

Kalay, raylardan geçerken de zorlanıyor. Bazı vatmanlar yol veriyor, bazıları ise farkına dahi varmıyor.

Bütün bunlar sağlıklı iken organlarımızın kıymetini bilmemizi ve engelli haklarına duyarlı bir vatandaş olmamızı gösteriyor aslında.

Konhaber.com / İbrahim Doğan


Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.