Recent Comments

GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ


Günlerdir yazdığım yazıların etkisi sonrası, Bozkır insanının sitemiyle kendimize geldik.
Hani denir ya "Bir dokun bin ah işit."
Maalesef bağrı yanık Bozkır insanı bir ışık, bir kapı arıyormuş derdini anlatacak, sesini duyuracak. Bozkır Postası Gazetesi yıllardır Bozkır'ın sorunlarını en üst düzeyde zor şartlarda duyurmaya, dillendirmeye çalıştı. Habercilik anlayışı ve köşe yazarlarıyla Bozkır'ın sorunlarını her zaman gündemde tutulmaya çalışıldı.
Birileri rahatsız olsa da, birileri hazmedemese de Bozkır popilist politikalara kurban edilmeyecek. Bozkır Postası ekibiyle beraber dilimizin döndüğü, kalemimizin erdiğince sorunları dile getirmeye çalışacağız.
Her zaman Bozkır için bir tuğla koyanın yanında olacağız, makyaj projeleriyle oyalama politikaları olduğu zamanda karşısında duracağız.
Önceki sayılarda da yazdık bizim kimseyle derdimiz - garezimiz yok, bizim tek derdimiz Bozkır!...
Bozkır insanının feryadını duyup, istatistiklere bakıp, Bozkır için dertlenmemek mümkün mü?

ÜÇ AYAKLI SAYACAK EĞİTİM - İŞ VE İSTİHDAM - YAŞAM
Tüm yaşam merkezlerinin üç ayaklı sayacak üstüne oturtulur problemleri!.. Bu sayacağın birinci ayağı "Eğitim", İkinci ayağı "İş ve İstihdam", üçüncü ayağı "Yaşam"dır.
EĞİTİM için çaba sarfedenlere söyleyecek sözümüz yok. Kendilerinden Allah razı olsun.
Bozkırlılar Vakfı ve BİMDER özellikle teşekkürü hakkedenlerden.
Bozkırlılar Vakfı hem Bozkır içindeki öğrenciler, hem de Konya, İstanbul ve Bozkır dışındaki gençler için yıllardır var gücüyle çalışıyor, eğitime büyük katkı yapıyor. Bozkırlılar Vakfı Genel Başkanı Kamil Bilgin ve Yönetim Kurulu Üyeleri eğitim için büyük mesai harcıyorlar. 
BİMDER yakın zamanda faaliyete geçmesine rağmen eğitim için can atıp, eğitimle yatıp, eğitimle kalkıyor. BİMDER Başkanı Mehmet Görür hoca ve ekibi sürekli faaliyet halindeler.
Bu kurumlarımız yerel yönetimlere iş bırakmıyorlar.
İŞ VE İSTİHDAM, Bozkır'ın asıl problemi İş ve İstihdam. İş olmaz ise istihdam olmaz ise eğitecek öğrenciyi nerede bulacaksınız?
İş ve İstihdam kurumların işi değil, bu iş yerel yönetimlerin işi. İş imkanları, istihdam imkanları oluşturacak projeleri yerel yönetimler yapar.
Seçimlere girerken her tür vaatlerle oy isteyeceksiniz, insanların iştahını kabartacak propaganda yapacaksınız, koltuğa oturduktan sonra popilist politikalarla vakit geçireceksiniz!..
Ben buradan soruyorum!...
Seçim öncesi "İktidar partisi belediyesi kazanırsa yatırım gelir" diye propaganda yapıldı, oylar alındı. İktidar partisi belediyesi koltuğa oturalı bir yıla yakın zaman geçti. Bir önceki bağımsız Mehmet Akif Ülker ve önceki MHP'li Mustafa Uyar  belediyesinden ne farkı oldu?
Her yazımda üstüne basarak dikkatlere sunduğum Bozkır'da göçü durduracak, Bozkır'a geri göç getirecek hangi projeniz var?
Şu ana kadar gördüğümüz makyajdan öteye gitmiyor. Elbette bu yapılanları basit görmüyoruz ama bu yapılanlar yaşamın olduğu yerlerde gerek.
İş önemli, istihdam önemli.
Haaaa!...
Duyduk ki; bu günlerde Bozkır istihdam kapılarını açmış!..
Hem de Bozkır yerlisinin ihtiyacı olamadığı için Bozkır hatta Konya dışından istihdama başlamış.
İşin şakası bile kötü. Ben kendi adıma duyduğum zaman vicdanım sızladı.
Kendime söylediğim sözü aynen burada naklediyorum.
"Bu istihdam Bozkır'a hizmet için değil, siyasal istihdamdan öteye gitmez"
Bozkır'lı hiç  avukat yokmu ki; Bozkır Belediyesine Bozkır dışından hukuk danışmanı alınıyor, Bozkır hatta Konya dışından Basın danışmanı alınıyor.
Bozkır dışından istihdam edilen basın danışmanı ne kadar Bozkır'a faydalı olacak düşündünüz mü? Beyler!...
Bozkır'ı yazılı ve net ortamında en iyi temsil eden Bozkır Postası ekibinden veya seçimler esnası ve sonrasında görev verilen Bozkır'ı habercilik ve sosyal medyada dakikalık paylaşımlarla en iyi şekilde duyuran, görevini yapan Yakup Çetin'den ne fazlalığı var acaba?
Eh ne yapalım Bozkırlılar gurbet yolları sizi bekliyor.
Üçüncü ayak YAŞAM!...
Eğitimle, İş ve İstihdamla birlikte yaşam olur. Bu şekliyle yaşam şartlarının zor olduğu bir Bozkır'da insanlar durmak istemiyorlar haklı olarak!...
Bozkır insanı yaşam şartlarının iyileştiği, İş ve İstihdam kanallarının açıldığı, eğitimin en üst seviyede olup, eğitim görerek dünyaya açılan insanların Bozkır için katma değer kazandıracağı  projelerin olduğu Bozkır istiyor.
Bozkır sahibini arıyor!....
Selametle!...
Tel; 0536 391 72 99 – 0541 540 34 42
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.