Recent Comments

BİR GARİP TOPLANTI KONU BOZKIR MU? SHOW MU?

İstanbul'da Bozkır toplantısı vardı çok istememe rağmen kendim gidemedim. Ama kendim olmamsına rağmen, gözüm kulağım oradaydı. Adım adım takip ettim. Fakat toplantının arkasında bıraktığı etki ve tepkiler hayli tartışmalı oldu.
Toplantı Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün'ün katılacağı İstanbul'daki dernek yöneticileriyle istişare toplantısı olarak lansedildi. İlk duyuşta çok yerinde, önemli ve hayırlı bir toplantı olarak düşündük. Fakat hazırlanış şekli ve yapılış şekline baktığımızda toplantı çok yerini buldu diyemeyiz.
Toplantıyı bir işadamı organize ediyor fakat dernek ve vakfın isimleriyle duyuruluyor. Fakat organize bu kurumların iradesi dışında yapıldı. Bu konuda dernek ve vakıf adına bir irade zaaifeti yaşandığı görüldü. Özellikle dernek bünyesinde yapılış ve organize ediliş şeklinden oldukça rahatsız olunduğu görüldü. Rahatsız olunmasına rağmen gene de toplantıya katılım sağlandı. Dernek ve vakıf bu konularda kurumsal kimlikleri adına kendilerini gözden geçirmelerini öneriyorum.
Toplantı Bozkır Belediye Başkanı İstanbul'da bulunan dernek başkanlarıyla istişare toplantısı denilmesine rağmen derneklere organize bilgilendirilmesi yapılmadı, görüşler alınmadı, dernekler arı ayrı bir davet almadı. Genel bir duyuruyla katılım sağlandı. İstişare toplantısı aslı eksenine uygun olmadığı için, istişare toplantısı dışına çıktı.
EKSENİNDEN KAYAN BİR TOPLANTI
 Bozkır dernek başkanlarıyla yapılacağı söylenen toplantıda dışarıdan insanlar vardı. Burada şöyle bir soru geliyor akla. Bozkır Dernekleriyle istişare toplantısı mı? Yoksa Bozkır Belediye Başkanında katılacağı bir genel toplantı mı? Eğer ki, Bozkır dernekleriyle istişare toplantısıysa içe açık, dışa kapalı bir toplantı olmalıydı. Genel bir toplantıysa KONSİYAD dışında diğer Konya derneklerinin de orada olması gerekirdi. Toplantı, dernek ve vakıf da içine alınarak siyasallaşan bir toplantıya dönüştüğü fotoğrafını verdi. Bozkır istişare toplantısı olması için, Bozkır Dernek Başkanları ve Bozkır'lı olan fikir sahibi kimseler olmalıydı. Bozkır'dan da, belediye başkanı yanı sıra Bozkır'lı milletvekili, iktidar partisi ilçe başkanı yanında muhalefet partisi ilçe başkanları, Bozkır içindeki oda ve STK'lar olmalıydı. Yanı Bozkır istişare toplantısı diye duyurulan fakat ekseninden kayan bir toplantı oldu.
GÖRÜNEN BİR ŞEY YOK
Gelelim toplantının içeriğine. Toplantı istişare ekseninden kaydığı için genel bir toplantı havasında protokol konuşmalarıyla geçti. Bozkır kurumları yanında Bozkır'la alakası olmayanların da konuşmalarıyla sadece Show yapılarak toplantı sonlandı.
Bütün gözler Belediye Başkanı İbrahim Gün'de toplandı. İstişareyi isteyen başkan neler açıklayıp köklü hangi projelerini açıklayacaktı? Öyle ya böyle bir toplantıda da proje açıklamayıp ne zaman açıklayacak? diye insanlar sordular kendi kendilerine. Fakat o istediğimiz Bozkır'ı tatmin eden projeler yoktu. Gene makyaj projelerin yanında dişe dokunur bir şey ortaya konulmamıştı. Hayatı konularda sorulara bile cevap verilemedi. Toplantı sonrası kim aradıysa veya ben aradıysam tatmin olmamış görüntüsü vardı.
Sorular bölümünde, yazılı sorulara cevap verilmeye çalışıldı. Bir Bozkır aşığı olan hemşerimiz yazılı olarak verdiği soru cevaplanmıyor ve ısrarla bu sefer sözlü soruyor ama cevap yok.
Soru; "İktidar partisi belediye başkanı olarak, Başbakan'ında Konyalı olması sebebiyle Bozkır ve çevre ilçeleri öncelikli kalkındırma kapsamına alınması konusunda ne yaptınız?" Bu yazılı soru okunmuyor, dikkate alınmıyor. Soruyu soran hemşerimiz sözlü olarak sorduğu zamanda tatmin edici bir cevap alamıyor. 
Asıl soru ve asıl problem bu!...  Başkan ısrarla Bozkır Anadolu'nun yıldızı olacak göç geri gelecek dese de, tükenen, değer kaybeden, yok olana bir Bozkır var. Ciddi projeler olmazsa, yapılacak çay kenarı projeleri, kent girişi projeleri işe yaramaz.
Kısaca ortada bir mevta var onun üzerinden Showlar yapılıyor, süslenip allanıp pullanıyor.
Yapılan toplantı büyük bir üzüntüyle ifade edelim, çıkan sonuç kocaman bir "HİÇ" olmuştur. Bozkır problemleri yerine siyasal SHOW yapılmıştır.
Eh ne diyelim At binenin, Kılıç kuşananın Bozkır sahibini bekliyor!....
Selametle!...
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.