Recent Comments

'Kar'lı İmtihan..

Kar Bekliyoruz.




Yılın ilk karı bize neler gösterecek bakalım. Sezonun ilk karında; “bekleyin muhakkak geleceğim, geliyorum, kapıdayım” diyen kar yağışında (ihtimallerin çok az üzerinde de olsa) maalesef Bozkır Belediyesi karla mücadelede vatandaşın beklentilerini karşılayamadı. Beklenti karşılanmadı yâda karşılanamadı bu tartışılır. Büyükşehir yasasının getirdiği olumsuzluklar, kargaşa, görev ve yetki alanında ki belirsizlikler bu yaşanan yetersizlik durumunu imar eden unsurları bir bir ortaya çıkardı. İlk kar yağışında yetkililer için belden aşağı vurmaktan çekinmeyenlerin bir defa daha düşünmesi kanaatindeyim.
Neler yaşandı hatırlayacak olursak:
Benim ve çok sayıda vatandaşın da hemfikir olup dillendirdiğimiz Bozkır İlçe Devlet Hastanesine giden yol ve hastane içerisi en önemli ve kapalı kalma lüksüne sahip olmayan alanlarda maalesef sıkıntılar yaşandı. Evet, yolda kısa zamanda kar temizliği yapılmış olabilir fakat ulaşım güvenliğini etkileyen buzlanma sorunu için kalıcı bir çözüm sunulamamıştır. Yolda kayan ambulans fotoğrafları gördük. Bu olmaması gereken bir olumsuzluktur.
Beldelerde hali hazırda iş makinesi ve yetkili operatörler var iken bu donanım yeni düzenleme ile (Büyükşehir Yasası)merkezlere çekilmiştir. Bu çekilmenin oluşturabileceği sıkıntılar öngörülmemiş olabilir, ciddiye alınmamış olabilir yâda en vahimi coğrafyadan habersizliğin emaresi olabilir. Hangi gerekçe olursa olsun köy ve kasabaların bir biri ile bağlantıları beklenen zamandan daha geç sağlanabilmiştir. Beklenen sürenin kısalığı başta bahsettiğim nedenden dolayı bir alışkanlık olsa da koordinasyon eksikliği apaçık ortadadır.
Kar yağışının devam ettiği sürede iki köyümüze acil ulaşım söz konusu olduğu için ekiplerin bu iki köye yoğunlaşmış olması geçerli bir mazeret midir onu kendilerinin takdirlerine bırakıyoruz.
Aldığımız duyuma göre iş makinesini kullanacak operatör bulunamamış. Dedi kodu olmasını çok istediğim bir duyuma göre aylar öncesi iş başvurusunda bulunan bir operatöre standardın altında bir ücret teklif edilmiş ve ücreti yetersiz bulan operatör ile anlaşma yoluna dahi gidilmemiş. Eğer doğru ise ben bireysel hakkım olarak bozkır girişine dikilen heykele ödenen tutardan hakkıma düşeni helal etmiyorum. Yok, öyle bir durum söz konusu değilse de bu rivayeti meydana çıkaranların zan altında bıraktıkları insanlardan helallik dilemesi lazım.
Şu an hastaneye giden yol için yapıldığını gördüğüm çözüm; yokuşun başına konulan tuzlu kum dolu bir varil.
Meteoroloji bir haftadır müjde veriyor vatandaşımıza. “Kar geliyor” diye, inşallah bereketi ile gelir, rahmet olur yağar inşallah taşlı Bozkır dağlarına. Bizlere müjde verirken yetkililer uyarıyor “aman bakın üç gün etkili olması beklenen bir kar yağışı var ona göre tedbir alın vatandaşı mağdur etmeyin!”
Bu yağacak olan kar ve karla mücadele de ki başarı veya başarısızlık yeterlilik veya yetersizlik olarak Bozkırın geleceğine güvenle mi yoksa korkuyla mı bakacağımızı belirleyici olacaktır. Bozkırın kimlere emanet edildiğini gösterecektir. Başarısızlık gösterilirse tenkit etmek boynumuzun borcu olduğu gibi başarılırsa da elbet takdir ve teşekkür etmekten de geri durmayız.
Hüseyin DUMRU
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.