Recent Comments

Yılbaşında herkes oraya koştu


Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 31.12.2014 tarihinde, yılbaşı akşamı ilçemizde Mekke'nin Fethi konulu program düzenledi. Yılbaşı gecesi düzenlenen böyle önemli bir programa binlerce kişinin koşarak gittiği görülmüştür.

Bozkır’da 2010 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana düzenlediği etkinlik ve organizasyonlarla ilçemizde sıkça adından söz ettiren Bozkır İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 31.12.2014 tarihinde, Bozkır Belediyesine ait yeni düğün salonunda Mekke'nin Fethi konulu program düzenledi. Düzenlenen Program’da vatandaşlara bir selamlama konuşması yapan BiMDER başkanı Mehmet Görür, davetlerine icap eden herkese ayrı ayrı teşekkür ederken, BiMDER olarak Bozkır’da yaptıkları hizmetlerden sırasıyla bahsetti.
Daha sonra geceye konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı Seyit Ali Koçak hoca günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yaptı. Koçak, konuşmasında Mekke fethine zemin hazırlayan sebepleri ve fethin önemini değerlendirdi.

Fetih kavramına açıklık getiren Seyit Ali Koçak, fethin aslında kapalı olan kapıları açmak manasında olduğunu belirtti. Bunun için de Hudeybiye antlaşmasının da bir nevi fetih olarak görüldüğüne dikkat çekti. İnsanların öncelikle kalpleri fethetmesi gerektiğini belirten Koçak, “Bakın İslam’ın ilk doğduğu şehir olan Mekke ve Allah’ın mübarek kıldığı Kabe’yi müşrikler kirletmişti. Ama Allah’ın Resulü (s.a.v) tekrar orayı fethederek orayı yine tertemiz etti. Hatta kendi evine gitmeden önce Kabe’yi putlardan temizledi. İşte kalpler de zamanla kirlenir paslanır. Demek ki oralarında temizlenip,

fethedilmesi lazım. Bundan dolayı insanların kalplerini fethedip tertemiz etmek lazım” diye konuştu.
Fethin gerçekleşmesi için bir takım zorlukların da yaşanması gerektiğine işaret eden Koçak, özellikle zindan, işkence, muhacerat, sürgün ve şehadet dolu bir takım imtihanlardan geçilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’de bu bahsedilen imtihanları yaşayan Müslümanların sayısının oldukça fazla olduğunu ifade eden Koçak, artık fethin gerçekleşmesinin gerekli olduğunu dile getirirken, Mekkenin fethi ile ilgili konuşmalarını uzun uzun anlatarak tamamladı.

Öte yandan BiMDER’in yılbaşı gecesi Bozkır’da Mekke’nin Fethi adlı düzenledikleri programa ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Yılbaşı gecesinde bu programı düzenleyen BiMDER Başkanı Mehmet Görür’e ve yönetimine geceye katılan vatandaşlar tarafından teşekkür edildi.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.