Recent Comments

Gederetliler Derneği Kuruldu


​Konya ili Bozkır ilçesi Dereiçi Mahallesi'de Dernekleşti. Ocak Ayında 7 Kurucu üyenin kuruluşunu gerçekleştirdikleri dernek üye alım çalışmalarına başladı. 

Dernek Kuruluşu ile ilgili DErnek yönetiminden yapılan açıklamalar şu şekildedir; "Dernekle ilgili olarak birçok köylümüz şunları hep söylemişizdir. "Her yerin bir derneği var bizim yok. Adamlar kurmuşlar derneklerini ölüm hastalık vb. durumlarda tüm köylülerinin cep telefonlarına mesaj gönderiyorlar, bir araya gelip şenlik düzenliyorlar, yardımlaşıyorlar… Bizim köyün de böyle bir derneği niye yok?"

Bu boşluğu doldurmak adına artık bizim köyümüzün de bir derneği kuruldu. Derneğimizin adı Gederetliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma İlim ve Kültür Derneğidir. Merkez Konya eski garaj civarındadır. Kuruluşunda destek ve katkılarını esirgemeyen herkese teşekkür ederiz.

Derneğimizin kurucu üyeleri;

Başkan :Yusuf ÖZTAŞ

Başkan Yrd. :Yaşar DUYMAZ

Muhasip :Abdullah BUZ

Üye :Durmuş YAZGAN

Üye :Durmuş GEDİK

Üye :Ali İhsan SAĞLAM

Üye :Ömer ÖZKAYA

Derneğimizin amaçları:

1.  Dereiçi Mahallesinden, yurtiçinde veya yurtdışında ikamet eden tüm hemşehriler arasında gerekli iletişimi sağlamak.

2. Üyelerin sosyal, kültürel, bilimsel, mesleki ve sportif yaşantılarına katkıda bulunacak etkin çalışmalar yapmak, üyeler arasında dayanışmayı sağlamak ve benzeri konularda faaliyet gösteren diğer dernek kuruluş ve şahıslarla yardımlaşmada bulunmak.

3. Dereiçi Mahallesinin folklorunu, yemeklerini, el sanatlarını ve diğer yöresel etkinliklerini toplum içerisinde tanıtmak ve yaymak, geleneklerimizi ve unutulmaya yüz tutmuş adet ve ananelerini yaşatmak, bu vesile ile şölen, şenlik vb. faaliyetler düzenlemek.

4. Çiftçi,Esnaf,ve Sanatkâr üyeler arasında mesleki ve ticari işbirliğini sağlamak ve bu hususta kişi ve kuruluşlarla ilgili bilgi ve belge alışverişi sağlamak.

5. Dereiçi Mahallesinin kalkınması ve gelişmesi için gerekli yardımları ve hizmetleri yapmak.

6. Dereiçi Mahallesinin doğa turizmi ve doğal hayat ile ilgili gerekli alt yapısını hazırlamak ve resmi kurum ve kuruluşlar nezdinde mahalle tüzel kişiliklerine yardımcı olmak amacıyla gerekli temas ve müracaatlarda bulunmak.

7. Mahallemizin ortak mallarının (camii, okul, mezarlık, sağlık ocağı, köy konağı, yol, köprü, değirmen ve içme suyu vs.) edinilmesinde ve yaşatılmasında muhtar ve ihtiyar heyetiyle işbirliği içinde faaliyet göstermek.

8. Mahallelimiz muhtaç ailelerine ve öğrencilere yönelik her türlü yardımları yapmak ve yapılacak yardımları organize etmek.

9. Yukarıda belirtilen konular haricinde Mahalle ve Mahallelilerin yararına olacak her türlü kanuni çalışmayı yapmak.

Derneğimize üye kayıtları alınmaya başlanmıştır. Köyde Ali İhsan SAĞLAM ile Konya'da Eski garaj civarı Bozkır Çayevi Abdullah BUZ ile görüşerek üye olabilirsiniz.

Dernekte bir araya gelip çalışmalar yapmak fedakarlıklar isteyen bir iş, bir gönül işidir. Derneğimizin amaçlarının gerçekleşmesi vereceğiniz desteklere bağlıdır.Bizler gönüllü Gederetli Hemşehrilerimizi birlik ve beraberliğimizin daha da kuvvetlenmesine vesile olması amacıyla derneğimizin çatısı altına bekliyoruz.

Konya Ajansı ailesi olarak Derneğimizin kuruluşunun hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz, inşallah bir birinden güzel projelerle Bozkır Dereiçi Mahallemize hizmet ederler. 

Konya Ajansı: Yakup Çetin
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.