Recent Comments

AKYÜREK: GRUP SUYU HAYAT OLACAK


​Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 9 ilçeyi kapsayan grup suyu projeleri ile alakalı açıklama yaptı

Başkan Akyürek, "Grup suyu çalışmalarıyla tüm yerleşim merkezlerimizde sağlıklı, kesintisiz ve güvenilir su hizmeti vereceğiz. Su azlığı ve susuzluk problemlerinin önüne geçeceğiz. Grup Suyu projeleri, ilçelerimize hayat olacak" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, mahalle ve ilçe merkezlerinde sağlıklı ve kesintisiz su hizmeti için yürüttüğü çalışmalara devam ediyor. Konu ile ilgili bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Su azlığı ve sağlıksız su sıkıntısı olan ilçe ve mahallelerimizde sağlıklı ve kesintisiz su ihtiyaçlarını aciliyet sırasına göre sırası ile bir bir gideriyoruz. Ereğli, Kadınhanı, Halkapınar, Bozkır, Ilgın, Sarayönü, Çumra, Altınekin ve Cihanbeyli olmak üzere 9 ilçemizde mahallelerin faydalanacağı sağlıklı, güvenilir ve kesintisiz su hizmeti için grup suyu projelendirme ve yapım çalışmalarını başlattık" dedi.

EREĞLİ VE HALKAPINAR GRUP SUYU

Konya'nın güneydoğusunda yer alan Ereğli ve Halkapınar'da dört grup suyu projesi ile hizmet vermeyi amaçladıklarını belirten Başkan Akyürek, "Ereğli ilçe merkezimizin içmesuyu ihtiyacı, İvriz kaynağından sağlanmaktadır. Ereğli için mevcutta bu 3 grup suyu projesinden 20 mahalle yararlanmaktadır. Kaynakta yapılacak kaptaj çalışması ve iletim hatlarının yenilenmesi ve uzatılması ile grup suyundan faydalanan mahalle sayısı 30'a çıkarılması planlanmaktadır. Halkapınar ilçe merkezi ile bazı mahallelerimizin içme suyu da İvriz kaynağından terfili sistem ile sağlanmaktadır. Pompaj maliyetinden kurtulmak ve pompa arızasında susuz kalınmaması için bölgede bulunan Aksu kaynağı ile Tersakan kaynağından proje hazırlanarak Halkapınar ilçe merkezi ile 15 mahallesinin su ihtiyacı cazibeli sistem ile karşılanacaktır. Bu grup suyundan artan su ise Ereğli ilçe merkezini besleyecek şekilde planlanacaktır" ifadelerini kullandı.

ÇUMRA İÇİN 3 ETAPLI GRUP SUYU PROJESİ

İçmesuyu sıkıntısı yaşanan Çumra ve Bozkır ilçelerine bağlı mahalleler için üç etaplı grup suyu projesi hazırlandığını dile getiren Başkan Akyürek, Mavi Tünel ve yeni 5 bin tonluk deponun tamamlanması ile Çumra Grup Suyu Projesi'nin devreye alınacağını kaydetti. Başkan Akyürek, proje kapsamında Çumra ilçe merkezi ile içmesuyu sıkıntısı yaşanan tüm mahallelerin sıkıntılarının giderileceğini vurguladı.

KADINHANI, SARAYÖNÜ VE ALTINEKİN GRUP SUYU

Altınekin ilçesinde arsenik, nitrat ve sertlik problemleri olan mahallelerin sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşması için grup suyu projesi oluşturmayı planladıklarına dikkat çeken Başkan Akyürek, proje kapsamında Altınekin ilçesine bağlı 10 ve Cihanbeyli ilçesine bağlı bir mahalleye su verilmesinin amaçlandığını bildirdi. Başkan Akyürek, Kadınhanı Grup Suyu Projesi kapsamında ise Kadınhanı'na bağlı 22, Sarayönü'ne bağlı 2 ve Ilgın'a bağlı 1 mahalle olmak üzere toplam 26 yerleşim yerine sağlıklı, kesintisiz ve uzun ömürlü su hizmetinin verileceğini kaydetti.

BOZKIR GRUP SUYU

Bozkır ilçe merkezi ile ilçeye bağlı 24 yerleşim yerinin içmesuyu ihtiyacının karşılandığı Bozkır Grup Suyu Projesinde sık arıza yapan Sarıot Kaynak Hattı'ndan 16 bin 200 metre 250 milimetre çapında sağlıklı, uzun ömürlü duktil boru yapımı gerçekleştirildiğini belirten Başkan Akyürek, "Şu an Bozkır'a bağlı 33 mahallemiz grup suyundan faydalanması için çalışma yürütülüyor. Bozkır Grup Suyu'na 10 mahalle daha ilave edilerek mahalle sayısı 43'e çıkacak. Bozkır Grup Suyu yapım çalışmalarını tamamlama aşamasına getirdik. Kısa bir süre içerisinde hizmete alacağız" diye konuştu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.