Recent Comments

Karbonmonoksit Zehirlenmelerine Dikkat!

Özellikle lodoslu havalarda karbonmonoksit zehirlenmesi vakalari en üst seviyeye çikmaktadir. Karbonmonoksit kömür, petrol, dogalgaz ve odun gibi yapisinda "karbon" bulunan yakitlarin tam olarak yanmamasi sonucu olusan ve bu yakitlarin yanmasi sonucu olusan dumanda yer alan bir gazdir.

Yukarida belirtilen yakitlarin kullanildigi yerlerdeki baca sistemlerinin iyi çekmemesi, yanginlar ve araçlarin kapali garajlarda çalistirilmasi gibi durumlarla, rüzgârli ve firtinali havalarda karbonmonoksit birikimi olabilmektedir. Böyle yerlerde uzun süre kalan kisiler de bu gazi soludugundan zehirlenmeler ortaya çikabilmekledir. Karbonmonoksit zehirlenmeleri çocuklar, yaşlılar, kalp hastalan, akciğer hastaları, anemik hastalar ile gebe kadınlarda daha çok risk teşkil etmektedir. Karbonmonoksit, solunduktan sonra akciğerler vasıtasıyla kana geçer.

Kanın, dokulara oksijen taşıyan kısmı olan "hemoglobin" isimli molekülü ile birleşerek "karboksihemoglobin" olarak ifade edilen bir bileşik oluşmaktadır. Aşağıdaki linkte Karbonmonoksit Zehirlenmeleri ile alakalı videoları izleyebilirsiniz.

Bozkır Devlet Hastanesi


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
YASAL UYARI:
Bu e-posta'nın içerdiği bilgiler (ekleri de dahil olmak üzere) gizlidir. T.C. Sağlık Bakanlığı onayı olmaksızın içeriği kopyalanamaz, üçüncü kişilere açıklanamaz veya iletilemez . Bu mesajın gönderilmek istendiği kişi değilseniz (ya da bu e-posta'yı yanlışlıkla aldıysanız), lütfen yollayan kişiyi haberdar ediniz ve mesajı sisteminizden derhal siliniz. T.C. Sağlık Bakanlığı bu mesajın içerdiği bilgilerin doğruluğu veya eksiksiz olduğu konusunda bir garanti vermemektedir. Bu nedenle, bilgilerin ne şekilde olursa olsun içeriğinden, iletilmesinden, alınmasından, saklanmasından T.C. sağlık Bakanlığı sorumlu değildir. Bu mesajın içeriği yazarına ait olup, T.C. Sağlık Bakanlığı görüşlerini içermeyebilir.

Bu e-posta bizce bilinen tüm bilgisayar virüslerine karşı taranmıştır.

DISCLAIMER:
This e-mail (including any attachments) may contain confidential and/or privileged information. Copying, disclosure or distribution of the material in this e-mail without The Ministry of Health of Turkey's authority is strictly forbidden. If you are not the intended recipient (or have received this e-mail in error), please notify the sender and delete it from your system immediately. The Ministry of Health of Turkey makes no warranty as to the accuracy or completeness of any information contained in this message and hereby excludes any liability of any kind for the information contained therein or for the information transmission, reception, storage or use of such in any way whatsoever. Any opinions expressed in this message are those of the author and may not necessarily reflect the opinions of The Ministry of Health of Turkey.

This e-mail has been scanned for all computer viruses known to us.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.