Recent Comments

Bozkır ve MHP


Bozkır ve MHP

Anadolu’nun her köşesinde olduğu gibi Bozkırda da Türk milliyetçiliği ruhunu taşıyan ve mücadelesini yılmadan veren değerli vatan evlaları mevcuttur.

Bu değerli büyüklerimiz Türk milliyetçiliği hareketinin lideri merhum Başbuğ Alpaslan Türkeş beyin en yakınında yer alıp her türlü baskı, işkence şiddet, hapis cezası, sürgün gibi yaptırımlara rağmen korkmadan ve yılmadan Türk Milliyetçiliği mücadelesini hareketin lideri merhum Başbuğ Türkeş’le omuz omuza vermiştirler.

1980 li yıllarda MHP ye lideri ne yöneticilerine ve bütün ülkücülere yaşatılan işkence, hapis ve her türlü engellemelere aldırmadan bu davaya sahip çıkan Bozkırlı hemşerilerimize MHP yönetimi ahde vefa gösterircesine Bozkırlı hemşerilerimiz Mustafa Kalaycı ve Sait Gönen hocamızı 1. Ve 2. Sıralardan Milet vekili adayı gösterip MHP nin Bozkıra verdiği önemi ortaya koymuştur.


Her iki adayımızda geçmişte birlikte gerek vekil olarak gerekse Bozkırlı bir aydın olarak Bozkır halkının sıkıntılarına çare aramışlardır.

7 haziran seçimlerinden sonrada daha bir gayretle Bozkıra ve Bozkırlılar için gece gündüz çalışacaklarından şüphemiz yoktur.

Kendilerine hayırlı olsun dileklerimizi sunarız.

Yazımızın bu bölümünde Bozkırlı vekil adaylarımızın ve daha önce genel başkan, genel başkan yardımcısı ve millet vekili olarak ülkücü harekete ve Türk milletine hizmetleri olan Bozkırlı büyüklerimizi kısaca hatırlayalım;
 
Mustafa Sait Gönen 
( Dereiçi)

Karatay Lisesi’nde öğrenci olduğu yıllarda Ülkücü Hareket saflarına katıldı. Gerek lise yıllarında gerekse tıp tahsili için İstanbul’a gittiğinde Ülkücü Kadroların her kademesinde görev yaptı. 1983-1985 yılları arasında rahmetli Başbuğumuz Alpaslan Türkeş Beyin talimatı ile İstanbul Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini ifa ederek, 12 Eylül 1980 sonrası Ülkücü Milliyetçi kadroların yeniden teşkilatlanması ve bu milletin evlatlarının milli manevi duygularla teçhiz edilip yine milletin hizmetine sunulan bu ocaklarda birçok gencin yetişmesine katkı sağladı.

1999 yılı 18 Nisan’da yapılan Genel Seçimlere katılarak 21. Dönem Konya Milletvekili olarak Parlamentoya girdi. Yasama görevi esnasında Nato Komisyonu ve Çevre Komisyonu’nda görev yaptı. Yine o dönemde MHP Başkanlık Divanında görev alarak Genel Sekreter Yardımcılığı Görevinde bulundu.

Mustafa Kalaycı
(Üçpınar)

Yeminli Mali Müşavir; Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümünü bitirdi.

Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulunda Denetçi ve Başdenetçi olarak çalıştı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) İbra Kurulu Üyeliği yaptı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Danışmanı ve Başbakan Başmüşaviri oldu. Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. Yüksek Denetleme Kurulu Başdenetçiliği görevine geri döndü. Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası, Devlet Denetim Elemanları Derneği ve Yüksek Denetim Elemanları Derneği Üyesi oldu.

MHP genel başkan danışmanlığı , MHP MYK üyeliği ve halen MHP Konya Millet vekili olarak görev yapmak tadadır.

Ali Koç
(Dere kasabası)

MP'nin MHP'nin devamı olduğu yolunda bazı haberlerin gazetelerde yayınlandığı bir dönemde 26 Temmuz 1983 günü yayınlanan MGK’nın 100 nolu kararıyla, MP kurucularından 25’i veto edildi. Vetolar nedeniyle, MP genel başkanlığa veto edilmeyen Ahmet Özsoy seçildi. Ancak MGK’nın 16 Ağustos 1983 tarihli ve 117 sayılı kararıyla MP'nin 19 üyesini daha veto edildi. Cezaevinde bulunanlar, yurtdışına çıkanlar, ANAP ve DYP’ye gidenler ve veto edilmeyenlerin kurduğu MP’nin milliyetçileri bir çatı altında toplayabildiği söylenemez. Buna bir de partinin seçimlere katılamayışı eklenince, MP sıkıntılı bir dönem geçirdi. 1985’te genel başkanı değişen MP’nin 30 Kasım 1985’te Ankara'da gerçekleştirilen I. Büyük Kongresi’nde tek aday olarak gösterilen Ali Koç Genel Başkan olurken, partinin adı Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) olarak değiştirildi. Türkiye üzerinde yükselen bir çınar ağacından oluşan eski parti ambleminin yerine de kırmızı zemin üzerinde beyaz bir hilâl ve etrafından "9 Işık"ı temsil eden 9 yıldızdan oluşan yeni amblem kabul edildi.

Servet Turgut
(Dere Kasabası)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Eski Genel Başkan Yardımcısı ve 19. Dönem Konya Milletvekili Servet Turgut,

1983 yılından itibaren muhafazakar parti Milliyetçi Çalışma Partisi’nde parti il yönetimlerinde görev aldı. 1991 yılında yapılan genel seçimlerde ülkücü hareketin genel başkanı Merhum Alparslan Türkeş’in talimatıyla Refah-Millet ve Milliyetçi Çalışma Partisi ile ittifak yapılarak Refah Partisi’nden Milletvekili adayı oldu. Konya 3. Bölgeden, tercihle 4. sıradan Milletvekili seçildi.

05.05.2015
Ramazan DENİZ
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.