Recent Comments

MHP'den AK Partili Ünal'a 'Erkek' Tepkisi


​MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve KonyaMilletvekili Mustafa Kalaycı, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın Konya'nın Bozkırilçesindeki mitingde 1999 yılında MHP'nin başörtüsüsorununu erkekçe çözemediği yönündeki açıklamalarını eleştirdi.

AK Partili Ünal'ın sözlerinin çirkin olduğunu ifade eden Kalaycı, şöyle konuştu: "Mahir Ünal ve AKP'lilere şunu hatırlatmak isterim. Kısa süre önceDolmabahçe Sarayı Başbakanlık OfisindeBaşbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın başkanlığında yine PKK uzantısı milletvekillerinin bulunduğu ortamda Mahir Ünal ne yapıyordu. İmralı canisinin 10 emri orada okunurken Mahir Ünalerkeklik mi yapıyordu önce bunu açıklasın. Türk askerinin başına çuval geçirenlere hangi erkekliği yapmış bunun da cevabını versin. Şuan Türkiye'nin Ege'de bulunan 16 adası Yunanlılar tarafından işgal edilmiş vaziyette. TBMM'de biz bu konuyu gündeme taşıdığımız zaman Milli Savunma Bakanı fiili durum var demişti. Ben soruyorum Mahir Ünal'a nerede erkeklik. Yunan ordusu Kardak Adalarına sahip çıkmaya kalktığında o gün hükümet nasıl bir karşılık vermiştir. Bunu Mahir Ünal da biliyor AKP yetkilileri de biliyor. AKP, Tansu Çiller hanımefendi kadar erkekçe davranamamıştır. Adalarımız göz göre göre işgal altındadır."

"İSRAİL'İ KORUMAK İÇİN FÜZE KALKANI KURDULAR"

Son dönemde iktidarın istismar siyasetine başladığını, İsrail ile ilgili söylemlerde bulunduğunu dile getiren Mustafa Kalaycı, sözlerine şöyle devam etti; "2002 yılında İsrail ile olan dış ticaret hacmimiz 1 milyar 400 milyon dolar. 2014 yılında 5 milyar 830 milyon dolar. İslam ülkeleri ile dış ticaret hacmimiz 1-2 milyar doları bulmazken İsrail ile 5 milyar 830 milyon doları bulan bir dış ticaret hacmi var. Malatya'da İsrail'i korumak için füze kalkanı kuran bunlar. Filistin ve İslam ülkelerinin tüm itirazlarına rağmen İsrail'in OICD'e (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) üye olmasına onay veren AKP iktidarıdır. Önce bu yaptıklarının hesabını versinler. İsrail karşıtlığı politikalarla güya Konya'yı, milletimizi aldatacağını sanıyorlar. İnşallah 7 Haziran seçimleri Türk milletinin AKP'den kurtulduğu gün olacak. MHP'ye yoğun teveccüh var. MHP Türk milletiyle beraber iktidara doğru yürüyor."

AHIRLI, BOZKIR VE YALIHÜYÜK'TE SEÇİM ÇALIŞMASI

Seçim çalışmalarını sürdüren MHP Konya 1. sıra milletvekili adayı Mustafa Kalaycı, Ahırlı, Yalıhüyükve Bozkır ilçelerinde seçmenle buluştu. Kalaycı, Ahırlı'da vatandaşlarla bir araya geldi. Pazar yerini gezen Kalaycı, esnaf tezgahlarını dolaştı. Bir sonraki durağı Yalıhüyük olan Kalaycı ilçe esnafını ziyaret etti. Kalaycı, son olarak memleketi Bozkır'a geçerek hemşehrilerinden seçimlerde MHP'ye oy vermelerini istedi.

Mustafa Kalaycı, ziyaret ettiği 3 ilçede de vatandaşların gerek merkezi yönetim tarafından gerekyerel yönetim tarafından yeterli hizmeti alamadığından şikayetçi olduğunu kaydederek şunları söyledi: "Bugün gerek köylerimiz gerek beldelerimiz gerek ilçe merkezleri, insanımız açısından çile haline dönüşmüş. Hizmet alamıyorlar. Belde belediyelerinin kapatılmış olması, köylerin tüzel kişiliğinin kaldırılmış olması ve İl Özel İdarenin kapatılmış olması insanımızı mağdur etti. Bu anlamda belediye araç gereçleri ellerinden alındığı için artık ilçe merkezine dahi taşıt bulamamaktan şikayetçi insanımız. Bozkır'da hastane hizmetlerinden çok şikayet alıyorum. Doktor yok, kadrolu bir tek uzman doktor var. Bazı uzmanlarımız hafta 1-2 gün gelebiliyor. Mesela Cuma günü göz hekimi geliyormuş Cuma günü buranın pazarı, pazardan gidemiyoruz diyorlar. Buraya uzman doktor gelsin diyorlar. Bu sorun da sadece bugüne mahsus değil, yıllardır Bozkır'da uzman doktor sıkıntısı çekiliyor. Bozkır sürekli kan kaybediyor. Nüfusu her yıl önemli oranda geriliyor. Artık bu kötü gidişe bir dur demek lazım. Bir Bozkırlı olarak da daha önce verdiğim mücadeleleri iktidarımızda da inşallah devam ettireceğim."

Vatandaşların mevcut sorunların halledilmemesine karşı mutlaka bir cevabı olacağının altını çizenMustafa Kalaycı, "Önümüzde 7 Haziran seçimleri var. Ben görüyorum ki, Ahırlı'da, Yalıhüyük ve Bozkır'da hemşehrilerim AKP'ye iyi bir ders verecekler ve Milliyetçi Hareket Partisi ile de yürüyüşe geçmişler. MHP'ye yoğun bir teveccüh var. Bu anlamda her üç ilçemizde de MHP ezici çoğunlukla birinci parti çıkacak. Bunu her üç ilçemizde de çok rahatlıkla görebiliyoruz" diye konuştu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.