Recent Comments

DERELİLER DERNEĞİ ŞENLİĞİ COŞKU İÇİNDE GERÇEKLEŞTİ


​KONYA-Konya merkezinde faaliyetlerini yürütmekte olan Bozkır Dereliler Eğitim Kültür Turizm Sosyal Dayanışma ve Kalkındırma Derneği bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği "Dereliler Kültür ve Dayanışma Şenliğini" Meram Belediyesi Dutlukır Piknik ve Mesire alanında gerçekleştirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya İl Kültür Müdürlüğünün destekleriyle ve Tüm Derelilerin "İmece"  yöntemiyle katılımlarıyla gerçekleşen şenlik coşku içerisinde yapıldı.

Dernek başkanı Ali CANKURT açılış konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yaparak tüm Derelilere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Konya ve çevresinden gelen Dereliler ve Misafirleri doyasıya eğlendi. Dere Muhtarı Ahmet PALA konuşmasında; bu tür şenliklerin birlik ve beraberlik içinde yapılmasından duyduğu memnuniyetini dile getirerek, Mayıs ayında İstanbul Derneğimizin gerçekleştirdiği şenliğe katıldığını ve çok memnun olduğunu, Ramazan Bayramında Dere'ye gelecek olanlar içinde Dereli sanatçılardan oluşan sanatçı guruplarıyla Dere'de bir konser verdireceğini bu nedenle herkesi Dere'ye beklediğini ifade etti.

Şenlikte Konya'da faaliyet yürüten bazı sivil toplum temsilcileri de Derelilerle beraber oldu. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Konya Şube Başkanı Mustafa IŞIK, Bozkır ve Çevresi Dernekler Federasyon Başkanı Burhan YILMAZ, Çağlayan Dernek Başkanı A.Kadir SEYREK, Karacaardıç Dernek Başkanı Serap GÖRÜK, Sorkun Dernek Başkanı Hüseyin ÇETİN, Yeryüzü Melekleri Dernek Başkanı Fatma MENEKŞE, Soğucak Dernek Başkanı Mustafa YAMANER ve yönetim kurulu üyeleri de şenlikte Derelilerle beraber hoşça vakit geçirdiler.
Dernek Sekreteri Süleyman EGE yaptığı açıklamada; İstanbul derneğimiz 10 Mayıs 2015'te "Anneler Gününde", Konya Derneğimizde 14 Haziran 2015 "Babalar Gününde" şenlik gerçekleştirmiştir. Bu tatlı tesadüfte hem annelerimizin anneler günü kutlanmış, hem de babaların babalar günü kutlanmıştır. Bu arada yoğun bir eğitim-öğretimin ardından çocuklarımızda yapılan etkinlikler boyunca eğlenerek bir yılın yorgunluğunu çıkarmışlardır dedi.

Katılımcılar Hal Hal Müzik grubunun enfes türküleri, Aykut Can'ın fıkır fıkır türküleriyle doyasıya kaşık oyunu oynamışlardır.  Sabah saatlerinde geleneksel yağlı ekmek (bittik) "pişi" ikramı yapılmış, öğlen yemeğinde ise etli bulgur pilavı ile çalkama ayran ikram edilmiştir.

Öğle yemeğinden sonra sahne alan Bozkır Folklor Ekibi herkesin beğenisini alarak mükemmel bir folklor gösterisi sunmuş, Bozkır ve Konya Türküleri ile katılımcıları coşturmuştur.  Dernek Sekreteri Süleyman Ege;  Bozkır Folklor ekibinin sadece Konya, Bozkır'ın gururu olmadığını ÜNESCO Kültür Mirasına Kayıt edileceğini bu konudaki çalışmaların devam ettiği bu nedenle Bozkır Ekibinin tüm dünyanın Kültür Mirası olduğunu ifade etti ve sahip çıkılmasını istedi.

Şenlik sonunda şenlik için imece yöntemiyle hediye gönderen Dereli Firmaların hediyeleri ve yarışmada derece alan çocukların ödülleri dağıtıldı.

Konya Ajansı : Yakup Çetin



Konya Dereliler Şenliği 4.Geleneksel Şenliği Gerçekleştirildi.http://url.yakupcetin.com/dere#yakupcetincom #Bozkır #Dereköy #Konya #Şenlik
Posted by Yakup Çetin on 14 Haziran 2015 Pazar
Haberin Videoları;



Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.