Recent Comments

Bozkır'da Elektrikli Bisikletlere Ehliyet ve Kask Zorunluluğu Başladı


​Bozkır Trafik Denetleme Amirliğinden Elektrikli
Bisiklet Sahiplerine uyarı;

İlçemiz Bozkır'da da çok sayıda vatandaşın kullandığı elektrikli bisiklet sahiplerine kötü haber, Eğer ki kullandığınız Elektrikli bisikletiniz 0,25 KW'nın üstündeyse bu araçların trafikte kullanımı için plaka ve ruhsat zorunluluğu bulunmaktadır.

Elektrikli bisikleti 0,25 KW'nın üstünde olan bisiklet sahipleri bu araçlarını kullanırlarken Ehliyet zorunluluğuna tabiler. ilçe genelinde yapılacak trafik denetimlerinde; 0,25 KW ve üzerindeki elektrikli bisikletlerin tescilsiz olanlarına Karayolları Trafik Kanunu'nun 25. maddesi gereğince '189 TL ceza tutanağı düzenlenerek ve tescili yapılıncaya kadar trafikten men edilmesi, yine bu araçları A sınıfı sürücü belgesi olmadan kullananlara Karayolları Trafik Kanunu'nun 36. maddesi gereğince 1.609 TL, aynı zamanda bisiklet sahibine de aynı miktarda ceza tutanağı düzenlenmesi' gerekmektedir. Bisiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinin kask kullanmaması halinde aynı kanunun 78/1b maddesinden 88 TL, diğer trafik kurallarına uymadığının tespiti halinde ise kanunun 66. maddesinden 189TL cezai işlem uygulanmaktadır.

Bozkırlı Elektrikli Bisiklet koullanıcılarının trafik denetimlerinde mağdur olmamaları için araçlarının kontrollerini yapmaları ve gerekli belgelere sahip olarak trafiğe çıkmaları önemle duyurulur.

Sırıstat Haber Merkezi: Yakup Çetin

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.