Recent Comments

Hadi afiyet olsun

Herkes en iyi bildiği işi yapıyor ve yapacak. Koski genel müdürü "suyu alacaz" demiş o işini yapıyor, bizde işimiz yapıyor ve bakıyoruz. KOSKİ genel müdürü 26 köyün su sorununu çözme derdinde biz eğlence gırgır şamata....İktidarda ve muhalefette vekillerimiz var diye kasılırız ama belli ki bu vekillerde Hanmuarının "insanların piknik yapmak için suya bakmak için koruduğu bir su" olduğunu sanıyorlar. Hanmuarı bu boğazın şah damarıdır. Eğer o su boruya girerse benim nezdimde devletin; bu halkın bu gününü ve geleceğini korumak ve yaşatmakla mükellefiyeti karşısında yüklü maaşlar verdiği şahıslar kurumlarınıın gereğini ifa etmedikleri için hakkım helal değildir.

Bozkırın susuzluk sorunu olduğunu söylüyorlar, bir bakalım. Bundan 70 yıl önce Bozkır nufusu ve Bozkır su kaynaklarını bir tabloya çizelim. 1965 de 57 875 olan Bozkır nufusuna yeten su bu gün neden 27 457 kişiye yetmiyor.Bunu düşünmüyor mu kimse? Her bulunan su boruya katıldı, köylerde ki hayratlar bir bir kurudu. Bunun yağış miktarı ile bir alakası da yok. Bunu da kontol edebilirsiniz. Düşen yağış miktarı aynı. Bozkırda çok korkunç bir şekilde su israfı ve dahada korkuncu yetersiz bir su idaresi var. Jakuzili makam odalarında park ve bahçelerde harcanan içme suyunu o borulara katsanız inanın susuz köy kalmaz.

Eğer KOSKİ bu sevdadan vazgeçmez ise ben size olası en iyi senaryoyu çizeyim. Aygır gediğinde yaz aylarında bir sığır sürüsü içtiği zaman bitecek kadar bir su kalacak. Bu suyuda su yetersiz diye boruya alacaklar. Sorkunda ki değirmenlere giden su kaynağı bir anda kuruyacak. Dere köyde ki bir çok muar bir bir kuruyacak. İleride çook pişman olunacak çook ama iş işten geçmiştir. Betonlara boğulmuş bir su gözü asla eski haline geri dönemez. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir AKYÜREK in köylüyü köyünde yaşatma hedefi önce boğaz köyleri ve sonra Bozkırda bir bir yok olacak. Bu gün " o suyu alacaz" diyen KOSKİ genel müdürüde emekliliğinin tadını çıkardığı güllerle bezeli havuzlu bahçesinde çayını içiyor olacak..Haaa biz ise kalan üç beş kişi ile şenliklerde pilav yeyip dansöze para takacağız. Hadin afiyet olsun.

Hüseyin DUMRU
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.