Recent Comments

Kalaycı'dan TMO'daki şikayetlere ilişkin soru önergesi


MHP Konya Milletvekili Kalaycı, Konya'da hasat yapan çiftçilerin TMO'nun hububat alımlarında uyguladığı randevu sistemi ile mağdur olduklarını savundu.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) hububat alımlarında uyguladığı randevu sistemi ile ilgili olarak; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemi ile TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

UYGULAMADA SORUN YAŞANIYOR
Hasat döneminin başladığı Konya'da randevu sisteminin uygulanmasında yaşanan bazı sorunlarla ilgili olarak çiftçilerden yoğun şikayetler geldiğini belirten Milletvekili Kalaycı, "TMO alım merkezlerinde alım işlemlerinin yavaş yürümesi, mevcut mesai sürelerinin yetersiz kalması ve günlük alım miktarlarının düşük olması nedeniyle ileri tarihlere randevu alınabildiği, alınan randevu günü için biçer ve kamyon ayarlamakta zorluk çekildiği, bu nedenlerle üreticilerin ürünlerini düşük fiyattan piyasaya satmak zorunda kaldığı ve mağdur oldukları ifade edilmektedir" dedi.

BU SORULARA CEVAP İSTEDİ
Kalaycı, Bakan Eker'e şu soruları yöneltti: "Hükümetin hububat alım politikası üreticilerin ürünlerini zamanında almak mıdır, yoksa yeterli alım yapmayarak üreticileri piyasaya yönlendirmek, düşük fiyatla ürünlerini satmak zorunda bırakmak mıdır? Üreticilerin mağdur olmaması için TMO alım merkezlerinde hububat alımlarının hızlandırılması ve günlük alım miktarlarının artırılması için gerekli tedbirler alınacak mıdır? Üreticilerin daha kısa sürede randevu alıp ürününü teslim edebilmesi için TMO alım merkezlerinin günlük mesai saatlerinin uzatılması ve Pazar günleri de alım yapılması sağlanacak mıdır?"
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.