Recent Comments

Küçük Hisarlık Erenler Pilavı Çevre Köyleri Buluşturdu


​Bozkır Küçük Hisarlık mahallesi geleneksel Erenler Tepesi Pilavı 04.08.2012 Pazar günü yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Bozkır Küçük Hisarlık Mahallesi Erenler tepesinde zirveye yol imkanın bulunmamasından dolayı bir gün önce köy imecesiyle taşınan eşyalarla, Erenler tepesine gelen mahalle sakinlerine ve misafirlere Pilavlar dökülüp, Ayranlar yayılıp ve Çaylar ikram edildi.

Küçük Hisarlık Derneğimizin Yönetim Kurulu Üyelerinin davetlisi olarak katıldığımız şenlik sıcak samimi ortamda gerçekleştirildi. Sadece Küçük Hisarlık köylülerinin değil, Hisarlık, Yazdamı, Işıklar ve çevre diğer köylerden gelen yüzlerce kişinin katılımı ile yoğun katılımlı bir gün etkinlik oldu.

Şenliğin yapıldığı yer için rivayet edilir ki; Bu yere Zengibarı kuşatmaya gelen evliyaların kuşatmasında başarılı olamayıp bozguna uğramalarından sonra hakim tepe olmasından dolayı sığınmalarından ve şehit düşen kişilerin mezarların olmasından dolayı erenler denilmektedir.

Küçük Hisarlık köyü sakinleri de yüzlerce yıldır her sene şenlik olarak değilde burada pilav ikramı ve dualarla güzel bir birliktelik ve beraberlik günü düzenliyorlar.

Böylesi güzel organizasyonların gerçekleşmesine vesile olan etkinliğin sponsoru hayırseverlerimize ve bu birlik beraberlik pilavına iştirak eden tüm köylerimizin halkına teşekkür ederiz. Sırıstat Haber Merkezi olarak Küçük Hisarlık mahallemizin birlik ve beraberlik günleri daim olsun.

Sırıstat Haber Merkezi: Yakup ÇETİN

Küçükhisarlık Mahallesi Erenler Pilavı'na Katıldık.http://url.yakupcetin.com/bozkir
Posted by Yakup Çetin on 26 Temmuz 2015 Pazar

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.