Recent Comments

Bozkır Çarşı içindeki rögarlar çalışmıyor


​Geçtiğimiz haftaki gazetemizde; "Belediyeden drenaj çalışmaları atağı" başlıklı haberimize istinaden, Bozkır esnaflarından İnşaat Mühendisi Mehmet Çolak gazetemize kadar gelerek yazılı demeç verdi.

 Bozkır çarşı içerisinde yıllardır esnaflık yapan ve asil mesleğinin İnşaat Mühendisi olduğunu belirten Mehmet Çolak,  17 Ağustos 2015 tarihli gazetemiz Bozkır Postasında Bozkır Belediyesinin drenaj çalışmaları atağı başlığını taşıyan haberimize cevap verdi. Haberin içeriğinde drenaj çalışmalarına Bozkır Belediyesinin çok hızlı bir şekilde başlandığını ve devam ettiği belirtilmişti. Aynı haberin içeriğinde Belediye Başkanı İbrahim Gün'ün de açıklamaları yer almaktaydı.

Konu ile ilgili gazetemizde yer alan, 'Bozkır Belediyesinden drenaj

 çalışmaları atağı' başlıklı haberimize ilçe esnaflarından İnşaat Mühendisi Mehmet Çolak'tan aynı gün yazılı açıklama geldi.

Çolak gazetemize yazılı olarak verdiği açıklamasında: "17 Ağustos 2015 tarihli Bozkır Postası gazetesinde Bozkır Belediyesinin drenaj çalışmalarına çok hızlı bir şekilde devam ettiklerini okudum. Maalesef Bozkır'ın yağmur suyu altyapısı olmadığından her yağmur yağdığında bir yerleri su basmaktadır. Bunların başında da ilçenin diğer yerlerinde olduğu gibi çarşı merkezinde daha fazla bulunmaktadır. Çarşı içerisinde bulunan yağmur suyu rögarları tamamen kapalı olduğu gibi 1-2 tanesi de kapatılmış. Sadece büyük camii yanındaki sürücü kursunun önündeki rögar çalışmaktadır. Ziraat Bankasından itibaren düşen yağmur damlası buradan çaya akmaktadır. Diğer rögarlar çalışmadığı için bu rögarda biriken yağmur sularını taşıyamadığından çarşı içerisinde taşkınlara sebep olmaktadır.

Bu rögarlar konusunu defalarca Meclis Üyesi arkadaşlara ve Belediye Fen İşleri Müdür Vekiline ilettiğimiz halde, bugüne kadar hiçbir işlem yapılmadı. Sayın Belediye Başkanı İbrahim Gün söz konusu haberde, Bozkır'ın üç girişi olduğundan bahsediyor. Ama bir tane çarşı meydanı olduğunu kendisine hatırlatırım!.. Çarşı meydanında yapılacak olan iki tane rögar bağlantısının yapılması ile sürücü kursu önündeki 6 metre uzunluğundaki yola açık kanal yapılarak Çarşamba çayına aktarılması ile bu işin çözüleceğini hatırlatırım. Eğer anlaşılmayan bir konu var ise tekrar kendileriyle yüz yüze gelerek bir kez daha yerinde izah edebilirim. Bu sebeple de Belediyemize yapacağı hizmetlerden dolayı şimdiden teşekkür ederim."

Okuyucumuzun bu sesine Bozkır Belediye Başkanımızın anında kulak vermesini ve gerekli talimatlarını da ilgili birimlerine aktarmasını bekliyoruz.

Geçtiğimiz Haftalarda yaşanan yağış sonrası Haberde Bahsedilen Bölgenin Logarlarının tıkalı Görünümleri şu şekildedir;



Yarım Saat Yağan Sanak Yağış Sonrası Alıntı Bozkır Çarşı Merkezi Görünümleri. http://url.yakupcetin.com/bozkir
Posted by Yakup Çetin on 5 Ağustos 2015 Çarşamba
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.