Recent Comments

Bozkır Halkeğitim'de Bilinçli Kurban Kesimi Kursu Açılıyor


​İlçe Kaymakamız Mustafa DEMİR'in girişimleriyle;  ülkemizde her yıl Kurban Bayramında yaşanan olumsuzlukların ve aksaklıkların yaşanmaması için Bozkır Halk Eğitim Merkezi Tarafından Küçük-Büyük Baş Hayvan Kesimi (Kurban Kesimi) Kursu Açılacak.




Bozkır Halk Eğitim Merkezi müdürü Mehmet ÇATDERE den alınan bilgilere göre; yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Eylülün ilk haftasında 18 yaşını doldurmuş erkeklere Küçük-Büyük Baş Hayvan Kesimi (Kurban Kesimi) Kursu açılacaktır. Kursiyerlere kurban kesimi konusunda her Müslüman erkeğin bilmesi gereken teorik ve uygulamalı (kesim yeri ve yerin hazırlanması, kesimde kullanılacak malzemeler, okunacak dua ve dini bilgiler, kurbanın parçalanması ve deri ile ilgili işlemler v.s) bilgiler verilecek.

Kurs boyunca kursiyerlere kurban kesimi konusunda bilinmesi gerekenler veteriner, ilahiyatçı, sağlık görevlisi ve belediye mezbahasında görevli hayvan kesim elemanı tarafından oluşan görevli öğreticilerce verilecek.

1 Eylül - 5 Eylül 2015 tarihleri arasında 5  gün 40 saat süren kursun uygulamalı kesim işlemleri mezbahada, teorik dersleri ise Bozkır Halk Eğitim Merkezi hizmet binasında verilecek.

Kurs sonunda başarı gösterenlere MEB onaylı "Küçük-Büyük Baş Hayvan Kesimi (Kurban Kesimi) Kurs Bitirme Belgesi" verilecek.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.