Recent Comments

Bozkır Serüstad Metem Farkı


​METEM Okul Müdürü Nevzat Gözet; "Okulumuzda hali hazırda altı alan/bölüm bulunmakta ve atölyelerdeki araç gereç, makine ve ekipman oldukça iyidir. Öğretmen kadrosu genç ve dinamik bir yapıya sahip olup ilçedeki en geniş kadro bu okulda bulunmaktadır" dedi.

 Bilindiği gibi, eski adıyla Bozkır Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi olan ve halk arasında ÇPL olarak bilinen meslek lisemizin, Eylül-2014'de hem türü hem de ismi değişerek "SERÜSTAD MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ (METEM) " olmuştur. Dönüşümle beraber ilçemize birçok yeni hizmet gelmiştir.

Çıraklık, kalfalık ve ustalık işlemleri artık ilçemizde "SERÜSTAD METEM" de yapılmaktadır. Yetkililerden alınan bilgilere göre; Eylül-2014'ten bugüne kadar ilçemiz esnafından 31 kişiye kalfalık, 28 kişiye ustalık ve 44 kişiye de usta öğreticilik

belgesi verilmiş olup, halkımızdan yoğun talep görmektedir.

Ayrıca; okulun döner sermayesinin aktif bir şekilde çalıştığı, diğer kişi ve kuruluşların işlerinin haricinde, il milli eğitim müdürlüğü ile yapılan yaklaşık 62.000,00 TL'lik sözleşmeye göre 8 derslikli bir okulun tüm standart donanımının yapılacağı da belirtildi. İlçe milli eğitim müdürlüğü ile yapılan sözleşmeye göre ilçemiz ilk ve ortaokullarındaki öğrenci sıralarının bakım onarımlarının yapıldığı, bilgisine de ulaşılmıştır.

Okul Müdürü Nevzat Gözet'ten alınan bilgiye göre; bu yıl mezun olan öğrencilerden % 55'i çeşitli üniversitelere yerleştiğini söyledi. Adı geçen okulun AB projeleri kapsamında yurtdışına sürekli öğrenci gönderdiğini de belirletn Gözet, artık bunun bir gelenek haline geldiğini, 4 hafta önce yurt dışına giden son öğrenci grubunun da iki hafta önce Pazar günü Almanya'dan döndüklerini de sözlerine ekledi.

Daha sonra adı geçen okulumuzun Müdürü Nevzat Gözet gazetemiz muhabirinin sorusu üzerine şöyle dedi: "Okulumuzda hali hazırda altı alan/bölüm bulunmakta ve atölyelerdeki araç gereç, makine ve ekipman oldukça iyidir. Öğretmen kadrosu genç ve dinamik bir yapıya sahip olup ilçedeki en geniş kadro bu okulda bulunmaktadır" şeklinde konuştu.
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.