Recent Comments

1. Sünnet Şöleni

Her erkek çocuğunun iki rüyası vardır. Biri korkulu rüyası sünnet olmak, diğeri ise bir bisiklet. Bozkır belediyesinin gerçekleştirmiş olduğu 1. Sünnet Şöleninde 100 Bozkırlı çocuk erkekliğe ilk adımını attı.
 Sünnet işlemini Bozkır Devlet hastanesi Genel cerrahi doktoru ve aynı zamanda başhekim sayın Numan Vural ve sağlık memuru Mustafa YURT gerçekleştirdi. Sünnet olacak olan çocuklar guruplar halinde ayrı ayrı günlerde ve sünnette en iyi yöntem olan alisklamp yöntemi ile başarılı bir şekilde sorunsuz olarak tamamlandı.
Bu işin en zorlu kısmında emeği geçen Bozkır Devlet hastanesi sağlık personelimize oğlu sünnet olmuş bir baba olarak, gösterdikleri ilgi, şefkat ve titizlikten dolayı teşekkür ederim.
 5 Eylül cumartesi akşamı ise sünnet çocuklarının heyecanla beklediği şölen, şöleni canlı bir şekilde başlatan mehteran takımı ile birlikte çarşı içinde kısa bir turdan sonra Anıt meydanında başladı. Anıt meydanı neredeyse tamamen dolduran topluluğun heyecanı ve neşesini anlatacak, o hissiyatın karşılığı olabilecek kelimeler bulamıyorum. Hani derler ya “anlatılamaz yaşanır” işte öyle bir şey…

Şenliğin ilk etkinliği olarak geleneğimizden kaybolmak üzere olan orta oyunu sergilendi. Orta oyununda oynayan oyuncularımızın; gösteri sonrası halkın arasına karışarak çocukları adeta oyunun içine girdirmeleri ise artı bir neşe kattı. O kardeşlerimize de üstlendikleri vazifeyi başarılı ve içtenlikle gerçekleştirdikleri için teşekkür ederim.

Meddah gösterisi ise gerek ses sisteminin azizliği, gerek gösteri için seçilen temanın güne uygun olmaması nedeni ile çocukların ve yetişkinlerin sıkıldığı bir gösteri oldu.

 protokole davetli olan ve şenliği gerçekleştiren Bozkır Belediye Başkanı Sayın İbrahim GÜN ,Bozkır Kaymakamı Sayın Mustafa DEMİR, ve komşu ilçe belde başkanlarının halkı selamlama ve kutlama konuşmalarını yapmalarının  ardından sergilenen gölge oyunu ve Hacivat Ve Karagöz oyunu çocukları neşelendirdi.

Sırası ile sahneye çıkan Ateşbazın gösterisinin ardından ilahi dinletisi ile devam eden şenlik, sergilenen bütün oyunlardan daha fazla heyecana neden olan bisikletlerin sahiplerine dağıtılmaları ile son buldu.

Yazımın buraya kadar olan kısmı işin daha çok haber niteliği ile alakalı idi. Bundan sonrası Sayın belediye başkanımız İbrahim Gün’ün kendisinin de ifade ettiği gibi. “ilk olmasından dolayı” olan eksiklikleri dile getirmek istiyorum ki böylesi çok güzel bir şenlik ilerleyen yıllarda çok daha güzel ve başarılı olsun. Değerli büyüklerimin hoşgörüsüne sığınarak görmüş olduğum olumsuzlukları sırayla yazmak istiyorum.

İlk olarak anıt alanına hazırlanan ve aileleri ağırlamak için yerleştirilen sandalyeler maalesef yetersizdi. Şenlik boyunca birçok aile ayakta kalmak zorunda kaldılar.

Orta oyunu sergileyen arkadaşlar çok başarılı idi ama her ne kadar kültürümüzün değişmez bir parçası olan bıçağın oyunda sergilenmesi bir ebeveyn olarak çocukların zihninde bıçakla oyun oynanır izlenimi bıraktığı kanısındayım. Çok iyi biliyoruz ki “bıçakla oyun olmaz”

Meddahı oynayan oyuncuda elbet başarılı idi. Lakin oyun konusu gecenin asıl hitap ettiği kitle olan çocukların yaş gurubunun biraz üzerindeydi sanki. Oyunda verilmek istenen mesaj tüm ailelerin çocuk yetiştirme esnasında ebeveyn olarak vermesi gereken  “kul hakkı” şuuru ile alakalı idi. Daha farklı, çocukların neşesine neşe katacak bir konu seçilebilirdi.
 Ve gecede tamamen olmaması gereken ve bıçak oyunu kadar hatta ondan da tehlikeli olan  “ateş oyunu” idi. Evet şenlik alanında ki çoğu insan heyecanla izledi ama dediğim gibi gecenin asıl hedef kitlesi olan çocukların ki doğruyu yanlışı ayırt etme konusunda henüz yeterince gelişmemiş yaştaki çocukların izlememesi gerekirdi diye düşünüyorum. Bunun yerine palyaço olabilirdi.

Son olarak bütün çocukların heyecanla beklediği, hayallerini süsleyen ve birçok çocuğun belki de rüyalarında gördüğü bisiklet dağıtımı çocukların uyku saatinin çok daha geçtiği bir zamana kalması biraz zamanlama hatası olarak görülebilir. En azından benim oğlum heyecanla beklediği bisikleti kendi eller ile teslim almaya kalmadan uyudu kaldı. Hediyesini sabah gördü ama hani derler ya sıcağı sıcağına olmasını tercih ederdim.

Saydığım bu olumsuzluklar dahi gecenin güzelliğini elbet gölgeleyemez. Ne olursa olsun böylesi güzel bir şenliği düzenleyen Bozkır Belediyesine, Başkanından, zabıta amirliğine, işçilerinden müdürlerine her birine ayrı ayrı tekrar teşekkür etmek istiyorum. Ve yine özellikle işin en zor kısmı olan sünneti gerçekleştiren Bozkır Devlet Hastanemize,  tüm personeline de aynı şekilde teşekkür ediyorum. Biraz torpilli olacak ama hak ettiğine inanıyorum değerli arkadaşım Mustafa YURT kardeşimin çocuklarımıza göstermiş olduğu şefkatli tutum ve ailelerine olan yaklaşımı için ayrıca teşekkür ediyorum. 

 Bu yazımı okuyan birçok kişinin aklından ilk geçen  “ Hüseyin de her şeyin olumsuzluklarını yazıyor”  görüşlerine elbet saygı duyarım ama bu Bozkır hepimizin. Nihayetinde belediye başkanı da beşer, kaymakamı da beşer, başhekimi de beşer yani şaşar. İnsan her şeyi bir anda düşünemeyebilir ki saydığım insanların yükü gerçekten çok ağırdır. Ve biliyorum ki onlar bu ağır yükü bilerek üstlendiler bize düşen de onların bu yükünü paylaşarak Bozkır'ı daha güzel bir belde haline getirmede onlara yardımcı olmak, daha huzurlu bir yaşam için kişilerin ve kurumların artısı kadar eksisini de görüp göstermektir. Sürçü lisan eylediysek af ola. Allah'ın selamı ve bereketi üzerinize olsun.

Hüseyin DUMRU.






Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.