Recent Comments

Bozkır'da Gaziler Günü etkinliklerle kutlandı


​Sakarya Meydan Muharebesinin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e,TBMM tarafından 19 Eylül 1921 günü, 153 sayılı kanun ile Mareşallık rütbesi ve Gazilik ünvanının verilmesinin 94. yıldönümü nedeniyle kutlanan Gaziler Günü, Bozkır'da düzenlenen bir törenle kutlandı.

Bozkır Hükumet Konağı Bahçesinde gerçekleştirilen kutlamalara Bozkır Kaymakamlığına Vekaleten Bakan Güneysınır Kaymakamı Orhan Yalınız, Bozkır Belediye Başkanlığına Vekaleten bakan İlçe Encümeni Mustafa Candan, kurum ve kuruluşların amirleri, Bozkır İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Sabahattin Kılboz, Siyasiler, Oda ve sendikaların başkan ve temsilcileri ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Bozkır Hükumet Konağı Bahçesinde gerçekleştirilen kutlama programında, Ebediyete intikal etmiş Atatürk ve silah arkadaşları ile bu Vatan uğrunda şehit düşenlerin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı söylendi. Bozkır Hükümet Konağı Önünde bulunan Atatürk Anıtına Kaymakam Vekili Yalınız, Belediye Başkanı vekili Candan, Bozkır Jandarma ve Garnizon Komutanı vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Sabahattin Kılboz çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı Uzman Jarmanma Çavuş Fatih Uşça yaptıktan sonra Bozkır Anadolu Lisesi öğrencilerinden Mümine Çalık ve Halime Turay gazilerle ilgili şiirleri okuduktan sonra Bozkır Jandarma ve Garnizon Komutanlı bahçesinde katılımcılara çay ikramında bulunuldu. 


Konya Ajansı : Yakup Çetin



Bozkır'da Gaziler Günü Kutlandı 19.09.2015htp://url.yakupcetin.com/bozkir#yakupcetincom #Bozkır #konya #GazilerGünü #Bozkir
Posted by Yakup Çetin on 19 Eylül 2015 Cumartesi
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.