Recent Comments

Bozkır’da Su Şebekesi Yenileniyor


​Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün Bozkır'da insan sağlığını olumsuz etkileyen, işletim ömrünü tamamlamış su şebekelerinde ıslah çalışmaları gerçekleştirdiğini belirtti.


Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, yıllardır susuzluk, su yetmezliği ve sağlıksız su problemi yaşayan mahalle ve ilçe merkezlerinin, sağlıklı, güvenilir, standartlara uygun ve kesintisiz içme ve kullanma su ihtiyacını gidermek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Bozkır'ın merkez mahallelerinde insan sağlığını olumsuz etkileyen, küflenmiş, paslanmış, su sağlığını tehdit eder boyuta gelmiş ve uzun yıllardır değiştirilmemiş su hatlarındaki boruları yenileyen KOSKİ Genel Müdürlüğü, çalışma çerçevesinde 179 abone şube yolu bağlantısı yapacak ve toplam 7 bin 500 metre su şebeke hattı ıslahı gerçekleştirecek.

ISLAH ÇALIŞMASI İKİ KADEMEDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, iki kademede gerçekleştirilecek çalışmanın ilk aşamasında 4 bin 940 metre ıslah yapılacağını belirterek, "Çalışmada, 140 milimetre çapında 2 bin 320 metre uzunluğunda, 200 milimetre çapında 609 metre uzunluğunda, 90 milimetre çapında 2 bin 11 metre uzunluğunda olmak üzere farklı çap ve uzunluklarda 100 yıl ömürlü, yüksek basınca dayanıklı, sağlıklı polietilen borular kullanılacak" dedi.

BOZKIR'A TOPLAM 7500 METRE SU ŞEBEKE HATTI ISLAHI

İkinci aşamada ise Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü'nün 2 bin 560 metre ıslah gerçekleştireceğini ifade eden Başkan Akyürek, "Toplamda 7 bin 500 metre su şebeke hattı ıslahı yapacak olan KOSKİ Genel Müdürlüğümüz, Bozkır'da insan sağlığını olumsuz etkileyen, uzun yıllar değiştirilmemiş boruların yerine farklı çap ve uzunluklarda 100 yıl ömürlü, yüksek basınca dayanıklı, sağlıklı polietilen boruları kullanacaktır" diye konuştu.

KESİNTİ, KAYIP VE KAÇAKLARI DA ÖNLEYECEK ÇALIŞMA

Islah çalışmalarının aynı zamanda su kesintilerinin, kayıp ve kaçakların da önüne geçeceğine işaret eden Akyürek şöyle devam etti: "Bu çalışmalarımız ayrıca su şebeke arızalarından kaynaklı sık sık yaşanan su kesintisinden kurtaracak, su kayıp ve kaçaklarının önüne geçilmiş olacak. Hepsinden önemlisi Bozkırlı hemşerilerimiz su sağlığını tehdit eden eskimiş şebekelerden kurtulacaklar."
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.