Recent Comments

Çocuklara Allah ve Namazı Bilinçaltında Sevdirebilmek Kitabı Çıktı


​KORKUTMAYIN; ÇOCUKLARA ALLAH VE NAMAZI BİLİNÇALTINDA SEVDİRİN!


Eğitimci yazar M. Emin KARABACAK'ın Ensar Yayınları'ndan çıkan dördüncü kitabı; "ÇOCUKLARA ALLAH VE NAMAZI BİLİNÇALTINDA SEVDİREBİLMEK" okurlarla buluştu.
Okurların severek okudukları; BAYRAMLIK İSTEMEYEN ÇOCUKLAR (Çocukların Okul Başarısını Artırmada Anne Babalara Düşen Görevler), BİLİNÇALTI APTALDIR ŞAKADAN ANLAMAZ ve TABAKLARI AYIRDIK… ÇOCUKLAR SÖZ DİNLEMEZ OLDU (Söz Dinlemeyen Çocuklar)   kitabından sonra yazarın bu kitabını da severek okuyacaklarına inanıyoruz.

Yazar bu kitabında öncelikle ele aldığı iki konu var. Birinci bölümde çocuklara "Allah'ı", ikinci bölümde ise "Namazı" nasıl sevdirebiliriz.  Bilinçaltının çocuk psikolojisinde daha iyi anlaşılması içinde "Şakadan Anlamayan Bilinçaltı" konu başlığı altında ele alarak kitabın başına koymuş. Yine "Çocukları Camiye Alıştırabilmek" konusunun da bir başlık altında inceleyerek kitabın sonuna koymuş.

Yazar; çocuklara Allah ve namaz sevgisini verirken çocukların bilinçaltlarının da göz önünde bulundurulması gerektiği üzerinde durmuş ve zihnin % 10'u bilinç,  % 90'ı bilinçaltından oluştuğundan ifade etmiştir. Yazar; çocuklarda Allah ve namaz sevgisinin kalıcı olması içinde zihnin bu özelliğinin dikkate alınması gerektiğini üzerinde durmuştur.

Çocuklara Allah ve namazı sevdirmek istiyoruz fakat tutulan yol korku yolu olduğunu, bizim için önemli olmayan söylenmesi çok kolay; fakat sonucunun nereye varacağını bilmediğimiz birçok sözün çocukların bilinçaltlarında hem dini hem psikolojik yaralar açtığını yazar kitabında örneklerle açıklamaya çalışmıştır.

Yazar bu çalışmasında da konuları ele alırken çocukların yaşını, zekâ sevilerini, kişiliklerini ve gelişim dönemlerini göz önünde bulundurarak ele almış, ayet ve hadislerle desteklemiştir. Konuların daha iyi anlaşılması içinde öğrenci-veli görüşmelerine ve yaşanmış hikâyelere de yer vermiştir.

Okurlar kitaba; Ensar Yayınlarını kitaplarını satan bütün kitapçılarda ulaşabilecekleri online kitap satan internet sitelerinden de (http://www.ensarkitap.com/, http://www.kitapyurdu.com/ …) ulaşabilmektedirler.

Ensar Neşriyat Tic. A.Ş.

Oruçreis Mahallesi Giyimkent 12. Sokak No: 40/42 Esenler/ İstanbul

Tel: (0212) 491 19 03 - 04 Faks: (0212) 438 42 04

www.ensarnesriyat.com.tr  -  [email protected]
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.