Recent Comments

Kalaycı’dan kanun değişikliği teklifi


​MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı Emekli, dul ve yetimlere yılda iki defa emekli destek ödeneği verilmesine dair "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" verdi.

Kalaycı teklifinde, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun en son açıkladığı 2015 Mayıs ayı verilerine göre, Ülkemizde 10.453.525 sigortalı dosyası üzerinden 11.158.374 emekli, dul ve yetime aylık ve gelir ödenmektedir.

Emeklilerin geçim kaygısı duymadan, onuruna yaraşır bir hayat sürmesini temin etmek devletin önemli ve öncelikli görevlerinden biridir.

TÜRKİŞ tarafından yapılan araştırmalara göre, 2015 Ağustos ayı itibariyle dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı yani açlık sınırı 1.344,58 Türk Lirasıdır. Buna göre, emeklilerin büyük çoğunluğu açlık sınırının altında aylık almaktadır" dedi. Kalaycı değişiklik teklifinde ise şu görüşlere yer verdi: "Emeklilerin geçim kaygısı duymadan, onuruna yaraşır bir hayat sürmesini temin etmek amacıyla emekli, dul ve yetimlere her yıl Mart ayı ve Eylül ayı içinde olmak üzere yılda iki defa birer aylık net asgari ücret tutarında Emekli Destek Ödeneği verilmesi öngörülmektedir. Emekli, dul ve yetimlere bu Kanunun ek 11 nci maddesine göre yapılacak Emekli Destek Ödeneği tutarının 2015 yılı Eylül ayı için 1.400 Türk Lirası olarak esas alınması öngörülmektedir."
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.