Recent Comments

Milletvekili Kalaycı Lojistik Merkezini Sordu


​Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya-Kayacık Lojistik Merkezi yapım ihalesinin neden iptal edildiğini sordu.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve KonyaMilletvekili Mustafa Kalaycı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesiverdi. Kalaycı önergesinde, Konya-Kayacık Lojistik Merkezinin 8 yıldır yapılmayı beklediğini belirterek, "Konya ekonomisi için büyük önem arz eden KayacıkLojistik Merkezi ile ilgili olarak 8 yıldır bir çivi dahi çakılmamıştır. TCDD resmi sitesinde yer alan bilgilere göre, 17 ayrı yerde yapılması programlanan lojistik merkezlerin birçoğu hizmete bile açılmıştır. 2008 yılında Yatırım Programına giren Konya-KayacıkLojistik Merkezi'nin yapım ihalesi nihayet 26 Haziran 2014 tarihinde yapılabilmiş, ancak 49 firmanın başvurduğu söz konusu ihalenin iptal edildiği 20 Ağustos 2015 tarihli basında yer almıştır" dedi.

Mustafa Kalaycı soru önergesinde şu görüşlere yer verdi; "Konya-Kayacık Lojistik Merkezi Yapımı ihalesi neden iptal edilmiştir? Sorun nedir? 49 firmanın katıldığı ihaleyle ilgili yaklaşık 14 ay ne yapılmış, ne beklenmiştir? İptal gerekçesi kamuoyuna neden açıklanmamıştır?. İlk etapta 634 bin metrekare olarak planlanan Lojistik Merkezi alanının bir milyon metrekareye çıkarılmasının gerekçesi nedir? Alanla ilgili bir yer değişikliği olmuş mudur?. Başlangıçta öngörülemeyen bir gelişme mi yaşanmıştır?. Lojistik Merkezi alanı ile ilgili olarak 2007 yılından itibaren ilçe ve büyükşehir belediyelerince hangi tarihlerde ve ne türlü imar planı tadilatları yapılmıştır?. Lojistik Merkezi alanı için nerede, kaç metrekarelik kamulaştırma yapılmış, metrekaresi kaç liradan, kaç kişiye ve ne tutarda kamulaştırma bedeli ödenmiştir?. Kamulaştırmalarda herhangi bir sorun yaşanmış mıdır?. Şikayet ya da dava konusu yapılan bir durum var mıdır?. Lojistik Merkezi Yapım ihalesine yeniden çıkılacak mıdır?. Ne zaman?. Konyalı bu merkezin hizmete açıldığı günleri ne zaman görebilecektir?."
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.