Recent Comments

1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI

                       BOZKIR TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ SORUMLU HEKİMİ DR. TUFAN ULUDEMİR  1-7 EKİM 'Emzirme Haftası' dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada;
                          Bebeklerin doğar doğmaz  ilk 6 ay boyunca sadece anne sütü ile beslenmesinin sağlanması gerektiği açıklandı. Anne sütü en taze en doğal ve en ekonomik ve  kolay hazmedilir bir besindir. Aynı zamanda da sterildir. "Anne sütü; hastalıklardan koruyucu antikorlar içerir, bebeğin orta kulak iltihabı, solunum yolu enfeksiyonları, ishal, gaz ağrıları vb. hastalıklara karşı direnç kazanmasını sağlar. Anne sütü bebeklerin fiziksel ve ruhsal olarak sağlıklı büyümelerini sağlarken aynı zamanda anneleri de meme ve yumurtalık kanserinden korur.Anne sütü ile beslenen bebeklerin zeka düzeylerinin, mamayla beslenenlere göre 8 puan daha yüksek olduğu ve çocukların derslerinde daha başarılı oldukları bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır.
                         Bunun sağlanabilmesi ve bebeklerin sağlıklı büyüyüp gelişebilmeleri için en ideal beslenme yöntemi emzirmedir. Anne sütü yeni doğan bir bebeğin ilk 6 ay ihtiyacı olan her besini tek başına sağlayabilen, mucizevi bir besindir.Anne sütü ile beslenmek her bebeğin ,bebeğini emzirmekte her annenin hakkıdır.İşte bu yüzden anneler yenidoğan bebeklerini doğumdan hemen sonra emzirmeye başlamaları ve ilk 6 ay sadece anne sütü vermeli,6. aydan sonra ek besinlere başlanmasının yanı sıra emzirmeyi 2 yıla kadar devam ettirmelidir.

                

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te Bozkır Haber'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.